Saturday, 25 September 2010

Marcipantaller

Imadom a marcipant. Barmilyen formaban. Ez a taller pedig tomeny marcipan. Osszegyurunk 20 dkg marcipanmasszat, 10 dkg lisztet, 10 dkg daralt mandulat, 5 dkg porcukrot,1 tojast. ( 2 evokanal konyakot is tettem bele, csak a biztonsag kedveert:))
Dionyi gomboket formazunk belole, kilapitjuk oket kb fel centi vastagra es sutopapirral kibelelt tepsibe helyezzuk a tallerokat. Tojassargaval megkenjuk a tetejet es pici mogyoromorzsakat szorunk rajuk. Elomelegitett, holegkevereses sutoben 130 fokon 15-17 perc alatt megsulnek. AZONNAL kell oket fogyasztani, amig omlosak. De nem is fognak sokaig elallni. Lefotozni is alig tudtam oket,mert mar ugraltak is le a szalvetarol:)

No comments:

Post a Comment