Banános-diós kuglóf

 Egy igazán csodás módja lett ez a kuglóf a túlérett banánok felhasználásának.
Tejterméket nem tartalmaz egyáltalán, olajjal készül és szuper puha a tésztája.

Hozzávalók:
1 db 20 cm átmérőjű kuglófhoz
3 nagyobb, túlérett banán
2 tojás
100 g kókuszvirág cukor (sima cukor is jó vagy nádcukor, kicsit karakteresebb lesz az íze)
100 ml napraforgó olaj
200 g liszt
1 csomag sütőpor
1 nagy csipet só
1 tk. fahéj
80 g durvára tört dió

Elkészítés:
1. A banánokat villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, tojásokat, olajat és simára keverjük.
2. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, sót, sütőport, fahéjat, diót. 
3. A két tál tartalmát összekeverjük és olaj spray-vel kikent szilikonos kuglóf formába simítjuk a masszát. 
4. Légkeverés 180 fokon 45-50 percig sütjük, tűpróbát végezzünk.
5. Borítsuk fejjel lefelé rácsra és ha kihűlt, óvatosan fejtsük le róla a szilikon formát.
Jó étvágyat hozzá.


Megjegyzések