Igen, rákattantam a zabpehelyre és a belőle készült édességekre. A mérleg ugyan még nem mutatja a változást, de nem is érdekel. Ez most egy ropogós fajta keksz, de ez is az abbahagyhatatlan kategória.
Hozzávalók:
kb. 25 darabhoz
csésze: 250 ml
fél csésze liszt
fél csésze cukor
fél tk. fahéj
csipet só
1/4 tk. sütőpor
fél csésze zabpehely
1/4 csésze olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja
2 ek. tej
2 ek. méz
A tetejére:
3 kocka étcsoki
Elkészítés:
1. Egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, zabpehely,cukor, narancshéj, só, sütőpor, fahéj.
2. Mikróban megolvasztjuk a vajat, simára keverjük a tejjel és a mézzel.
3. Összekeverjük a két tál tartalmát, teáskanálnyi kupacokat teszünk sütőpapíros tepsire, egymástól messzire, mert terülni fognak.
4. 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük,míg a széle pirulni/ barnulni nem kezd.
5. Rácsra tesszük hűlni,majd olvasztott étcsokival áthúzzuk a tetejüket. ( Mellesleg Z. szerint csoki nélkül finomabb, nekem mindenhogy ízlik :))
Az első adagot mind felfaltam... Második alkalommal páromnak is vittem. Csak egy picit tudtam megmenteni magamnak, mert neki is nagyon ízlett. :)
VálaszTörlés