Stollengolyó

Nálunk a karácsonyi sütik nagyjából dec. 27-ére elfogytak. Egyedül a stollent kerülgetem hetek óta. Valami miatt abból egy szeletet sem ettünk. Pedig nem volt az rossz, isteni íze volt, csak szerintem túlságosan korán megcsináltam és hiába volt lefóliázva, Karácsonyra száraz lett...Akkor tudtam én már, hogy golyóként végzi majd és ma, mikor Nyammmnál megláttam a mézeskalácsos golyókat, eszembe jutott a stollenem. Azt kell mondjam, golyóként csak úgy párolog, mennyei :)


Hozzávalók:
20 db-hoz

300 gr stollen, ledarálva
50 gr porcukor
110 gr mascarpone
2 mandarin reszelt héja

A díszítéshez:
50 gr tejcsoki
pirított mogyoró


Elkészítés:
1. A száraz stollenkalácsot ledaráljuk, a porcukorral, mandarinhéjjal és annyi mascarponéval összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk. ( A porcukor mennyisége változhat, attól függően,mennyire volt édes az eredeti kalácsunk.)
2. Egyenként 20 gr-os golyókat formálunk és tányérra tesszük őket.
3. Olvasztott tejcsokival és pirított mogyoróval díszítjük, fogpiszkálót szúrunk a közepébe.





Megjegyzések

Megjegyzés küldése