Karácsonyi tortaötletek

Most egy rendhagyó bejegyzés következik, egy kis ötletbörze!!Egyszerű, de nagyszerű ötletek arra, hogyan varázsoljuk egy egyszerű sütit, tortát ünnepi hangulatúvá!


Az eredeti recept egy fekete-erdő tortát készített, de bármelyik kedvenc tortánkat elkészíthetjük így: csak vonjuk be vajkrémmel, készítsünk olvasztott csokiból fenyőket különböző méretben és ragasszuk a torta oldalára. Szerintem gyönyörű!


Tetszőleges tortát vonjunk be marcpipánnal majd cukorpasztával.Különböző méretű csillag kiszúróval szúrjunk a cukorpasztába, majd egy kés segítségével óvatosan emeljük ki a leeső részt a tortából. A mélyedést ehető arany cukorgyönggyel töltsük ki, kanayarintsunk a torta köré egy szép ünnepi szalagot és kész is :) A torta innen.


Csupáb piros és zöld szórócukrok és M&M cukokák kellenek ennek a dekorációnak a kivitelezéséhez!


Ismét piros-fehér-zöld. Piros candy melts kell hozzá, és ezen videó alapján elkészíthető a csokiforgács.
A torta innen.


Olvasztott fehércsoki, némi ezüst cukorgyöngy és máris hóesést varázsoltunk egy tortára :)


Nem kellenek nagy képességek ennek a tortának a kivitelezéséhez sem, csak néhány fenyőfa-keksz. Semmi csillám, semmi marcipán, semmi giccs, mégis milyen szép, ugye?


Ennek viszont már csak akkor álljatok neki,ha a macaronnal jóban vagytok, mert itt bizony hóember alakút kell készíteni! Némi kókuszreszelék és már csücsülnek is a hóemberkék a hóban :)


Szintén haladóknak ez a torta.
Angyalhajas cukordíszt így lehet készíteni.



Itt azért nem minden ehető, de szerintem nagyon hangulatos! A havat tojáshabból készítjük, ráültetünk pár fenyőfa alakú gyertyát és kész is :) Martha Stewart-tól a torta.


Egy jó habzsák, némi vajkrém és ételfesték kell ehhez a tortához!
További ötletek hamarosan itt!

Megjegyzések

  1. Nagyon szépek jó ötlet! Mindegyik nagyon tetszik de talán az első a fenyőfás nagyon ötletes és könnyen kivitelezhető köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Eva,nekem is az a kedvcencem,meg az,amelyikben a keksz-fenyofak vannak es az is roppant egyszeru!

      Törlés
  2. Nagyon jó kis összefoglaló és ötlettár! Egy-kettőt szívesen kipróbálnék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajra,mindjart itt az advent es lehet is kezdeni :)

      Törlés

Megjegyzés küldése