tag:blogger.com,1999:blog-1665356354582378631.post2694883907891838218..comments2024-01-11T11:46:39.232+01:00Comments on Szofika a konyhában...: Macaroon katasztrófa!!!!Szofihttp://www.blogger.com/profile/00431336264450783387noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1665356354582378631.post-77764914979328536822014-04-21T19:59:23.632+02:002014-04-21T19:59:23.632+02:00Koszonom kedves Erika,szerintem a macaroon sokszor...Koszonom kedves Erika,szerintem a macaroon sokszor csak a szerencsen mulik :) nekem is volt azota 1-2 jobb eredmenyem,de van hogy kuka az egesz :) Tovabbi sok sikert a konyhaban,udv:Szofika Szofihttps://www.blogger.com/profile/00431336264450783387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1665356354582378631.post-38913950750602860672014-04-21T19:33:57.910+02:002014-04-21T19:33:57.910+02:00Gratulálok Szofika, végre valaki aki fel meri váll...Gratulálok Szofika, végre valaki aki fel meri vállalni, ha véletlenül nem sikerül valami!! Ritka az ilyen! Minden elismerésem a Tied! Első alkalommal nekem is ehhez hasonlatosak lettek a makaronjaim, másodszorra viszont nagyon szépek lettek, holott, pontosan ugyanúgy csináltam mindent. Nem adom fel :-).<br />Kiss Erika dietetikushttps://www.blogger.com/profile/03285525239192158869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1665356354582378631.post-981753277448374052012-01-30T09:31:04.393+01:002012-01-30T09:31:04.393+01:00Hát én nem időre, hanem állagra néztem, és nekem á...Hát én nem időre, hanem állagra néztem, és nekem általában több mint egy órát szokott pihenni. Bár a recept szerint is elég fél óra, nekem annyi idő sosem volt még elég :( Ne bánkódj, kalappal a következő nekifutáshoz ;)Judythttps://www.blogger.com/profile/06116387719126887375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1665356354582378631.post-62088103261110653882012-01-30T00:42:20.525+01:002012-01-30T00:42:20.525+01:00Szia Adél!
Köszönöm a tippet,tényleg nagyon szépek...Szia Adél!<br />Köszönöm a tippet,tényleg nagyon szépeket csinál Tücsökbogár. Most már szinte biztos, hogy legközelebb kipróbálom az italian meringue-et, bár már ezzel a franciával is sikerült szépeket / ennél legalábbis szebbeket:))/ csinálnom, de hátha majd ezzel a cukorszirupos cuccal lesz a tökéletes.<br />De én is úgy vagyok vele,mint te:amikor nagyon nem sikerül, akkor sokáig pihentetem a témát, viszont amikor összejön, akkor meg minden nap sütném:)) Na majd jelentkezem az olasz változattal hamarosan!!!<br />Egyébként meg ne panaszkodj, mert a Tieid is nagyon jól néznek ki, az mindegy, hogy hány sikerült jól:)Szofihttps://www.blogger.com/profile/00431336264450783387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1665356354582378631.post-71863015351528392822012-01-29T23:47:15.334+01:002012-01-29T23:47:15.334+01:00Szerintem próbáld ki a az olasz-módit, mert bár ne...Szerintem próbáld ki a az olasz-módit, mert bár nekem nem sikerült tökéletesre (én vagyok a béna, ill. a szilikonos sütőlapom volt túl vastag), de merőben más lett a végeredmény, mint a francia-verzióban. Szép talp, no repedés (alig fél órás pihentetéssel). Tücsökbogárnál nézz körül, nagyon szépeket csinál, és szvsz tök jó a recept is.<br /><br />http://tucsokbogar.blogspot.com/2011/07/feher-macaron.html<br /><br />Vagy, ha gondolod, nézd meg az én bénázásomat, főleg a hozzászólásokat, sok jótanácsot kaptam (de még nem mertem újra macaronozásra adni a fejem).<br />>> http://www.afraasutode.blogspot.com/2011/11/optimista-kudarcposzt-macaron.htmlAdél (Afraa)https://www.blogger.com/profile/17329166731343345341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1665356354582378631.post-58189379395834074432012-01-29T23:18:28.677+01:002012-01-29T23:18:28.677+01:00Szia Judyt,én mindig pihentetem félóra-45 percet, ...Szia Judyt,én mindig pihentetem félóra-45 percet, így most is pihentettem. Sőt, mikor kinyomom őket a papírra, párszor odavágom a tepsit a konyhapulthoz,hogy minden levegőbuborék eltávozzon.<br />És azért bosszant ennyire, mert már jópárszor gyönyörűeket csináltam és mindig ugyanúgy csinálom...de egyszer sikerül, egyszer nem.Nem értem. Én amúgy még sosem csináltam olasz meringue-et,pont azért mert nincs cukorhőmérőm, de lehet,hogy beszerzek egyet és kipróbálom azt is, hátha úgy sikerül!!!Köszi a segítséget!:)Szofihttps://www.blogger.com/profile/00431336264450783387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1665356354582378631.post-79984020370448079162012-01-29T23:11:21.298+01:002012-01-29T23:11:21.298+01:00Nekem azt mondták,hogy a repedés azért lehet,mert ...Nekem azt mondták,hogy a repedés azért lehet,mert nem pihent eleget, és nem "bőrösödött" be a teteje. Szinén ez az oka, ha nincs talpa. Ilyenkor ugyanis a levegő ki birja repeszteni a tetejét, ahelyett,hogy az összesűrűsödött tetőt megemelve talpakat növesztene. Aztán,hogy ez lehet-e a megoldás nem tudom... Én mióta a tanfolyamon tanult receptet használom, lekopogom, mindig összejön. Pedig cukorhőmérőm sincs és a a fehérjét sem birom tökéletesre verni. És annak ellenére, hogy sikereket könyvelhetek el, bizony rendesen megszenvedek velük, úgyhogy sosem mondanám, hogy könnyű sütemény :SJudythttps://www.blogger.com/profile/06116387719126887375noreply@blogger.com