Villámgyors kifli kelesztés nélkül


Ez a kifli tényleg villámgyorsan kész van, hisz csak összedolgozzuk a hozzávalókat, formázzuk és amíg a sütő előmelegszik, a kiflik kelnek. Kb. 40 perc alatt varázsoltam őket az asztalra, tokkal-vonóval.
A receptet itt találtam


Hozzávalók:
8 kiflihez

350 gr sima liszt
250 ml tej
1 csomag ( 7 gr) porélesztő
1 tk. só 
1 kk. kristálycukor
25 gr étolaj

A kenéshez:
tej
( nekem pont elfogyott, így tejszínnel kentem le )

Elkészítés:
1. A lisztet elvegyítjük a sóval, a tejet a cukorral meglangyosítjuk, elkeverjük és rászórjuk a porélesztőt. Nem kell felfuttatni, az étolajjal együtt  mehet is a liszthez és az egészet kézzel vagy géppel alaposan összedolgozzuk, simára dagasztjuk.
2. A tésztát 2 részre vesszük, kör alakúra nyújtjuk és 4 részre vágjuk. A negyedeket még egy kicsit elvékonyítjuk és a szélesebb felénél szorosan feltekerjük. A csücskét igazítsuk alulra, hogy sütéskor ne pöndörödjön fel. Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük őket tejjel. 
3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy lábas vizet teszünk a sütő aljába, hogy extra gőzös legyen.
4. Amíg a sütő melegszik, a kiflik kelnek. Forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket, ideális esetben ennyi idő alatt aranybarna lesz a kiflik teteje. 



Megjegyzések