Thursday, 22 December 2016

Cukor-és laktózmentes lemon curd

Hoztam egy last minute karácsonyi gasztroajándékot, még bőven elkészíthető és ínyenceknek szuper ajándék a fa alá. Felhasználhatjuk süteményekbe, kekszekhez tölteléknek, pohárkrémekhez. 


Hozzávalók:
3 egész tojás
3 Meyer citrom kifacsart leve
1 Meyer citrom reszelt héja
15 dkg kókuszzsír
37 gr Diawellness negyedannyi édesítő
1 ek. méz

Elkészítés:
1. A tojásokat, citromhéjat, citromlevet, édesítőt,olvasztott kókuszszsírt robotgép keverőtáljába tesszük és összedolgozzuk.
2. Átöntjük egy lábasba és közepes lángon melegíteni kezdjük. Vigyázzunk, ne forraljuk,mert a tojás kicsapódhat. Folyamatosan kevergessük kézi habverővel,mikor érezzük, hogy kezd sűrűsödni, vegyük le kislángra és addig kevergessük,míg puding sűrűségű nem lesz az állaga. Mikor majdnem kész, adjuk hozzá a mézet. 
3. Szűrjük le teaszűrőn és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, töltsük üvegbe és felhasználásig tároljuk hűtőben, akár 2 hétig is felhasználható.

TIPP:
1. A méz el is hagyható, cukorbetegség esetén mindenképp.
2. Kóstolgassuk és ízlés szerint még adhatunk hozzá édesítőt, attól függ mennyire szeretnénk édesen vagy savanykásan. Az enyém jó savanykás lett.
3. Ha nem jutunk Meyer citromhoz, sima citromot is használhatunk, ez esetben növelhetjük az édesítő mennyiségét,mert a sima citrom kicsit savanyúbb. 


No comments:

Post a Comment