Wednesday, 16 March 2016

Fitness spenótfőzelék

Mióta az új étrendem szerint étkezem, nem is hoztam új receptet, csak a Fb oldalra és Instagramra posztolok. Ez a főzelék viszont az egyik kedvencem lett, így megosztom a receptet.


Hozzávalók:
2 adaghoz

450 gr fagyasztott parajpüré
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma 
1 ek. olívaolaj / kókuszzsír
só, frissen őrölt bors
3 ek. zabpehelyliszt
2 dl zabtej


Elkészítés:
1. A parajt hagyom szobahőmérsékleten kiolvadni vagy mikróban kiolvasztom.
2. Egy nagy lábasban az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a kiolvadt parajt. Sózom, borsozom.
3. Kézi habverővel elkeverem a zabtejben a zablisztet és hozzáöntöm a parajhoz. Kb. 5-10 percig lassú tűzön forralom, míg be nem sűrűsödik. Célszerű kevesebb tejjel készíteni és ha túl sűrűnek találjuk,még adni hozzá.
4. Ezután botmixerrel vagy késes aprító segítségével pürésítem az egészet, hogy ne maradjanak benne nagyobb hagymadarabok.Tükörtojással, grillezett csirkemellel tálalom.  Ez az adag nekem 2 evés, ebéd és vacsora. 

1 adag tápértéke:
190 kcal 
fehérje: 8 gr
szénhidrát: 28 gr
zsír: 5 gr

No comments:

Post a Comment