Málnás csokikocka-fitness verzió

Megint továbbfejlesztettem egy jól bevált sütit, méghozzá a málnás tejcsokitortát. Tejcsoki helyett étcsoki, dió helyett mandula, vaj helyett kókuszzsír. Egészen egészséges, hiszen lisztet egyáltalán nem tartalmaz, vaj helyett kókuszzsírral készült, és a cukor ( nád) mennyisége is elenyésző.
Most, hogy pár hét mozgás nélküli kényszerpihenőre lettem ítélve és a Karácsony is közeleg, próbálok olyan édességeket alkotni, amik nem járulnak hozzá, hogy 20 kilóval nehezebben kezdjem az új évet.Ez is ennek jegyében készült. :)


Hozzávalók:
20x20 cm-es tepsihez

80 gr étcsoki
75 gr kókuszzsír ( vajjal helyettesíthető)
55 gr nádcukor
3 tojás
50 gr pirított, szeletelt mandula ( dió, mogyoró is megteszi)
2 ek. holland kakaópor
1 marék fagyasztott málna

Tetejére: 
20 gr étcsoki

Elkészítés:
1. A csokit és a kókuszzsírt mikróban vagy vízgőz felett összeolvasztjuk, simára keverjük és félretesszük hűlni.
2. Az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral, hozzácsurgatjuk a csokis keveréket, végül belekeverjük a kakaóport és a darált mandulát, illetve a fagyasztott málnát.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Nem tovább, így lesz jó brownie-állaga a sütinek.
4. A maradék csokit is felolvasztjuk és áthúzzuk vele a süti tetejét. Kockákra vágva tálaljuk. 


Megjegyzések