Friday, 4 December 2015

Classic Tiramisu

Az elmúlt 1 hétben már másodszorra készül. Annyira egyszerű és annyira finom. Annyi rossz Tiramisut enni, ami se mascarponét, se tojást nem látott, pedig annyira kevés hozzávaló kell hozzá és a végeredmény annyira isteni tud lenni, hogy megkockáztatom, nekem most ez a kedvenc desszertem. 


Hozzávalók:
30x20 cm-es jénai tálhoz

20-25 dkg olasz babapiskóta ( Savoiardi)
3 tojás, különválasztva
25 dkg mascarpone
5 ek. porcukor
3 dl kávé
holland kakaópor


Elkészítés:
1. Főzzük le a kávét, tegyük félre hűlni. 
2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá.
3. A tojások sárgáját habosítsuk ki a porcukorral  majd mikor már szinte kifehéredett, adagoljuk hozzá robotgéppel a mascarponét. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojáshabot.
4. Rétegezzük a jénaiba a következőképp: a babapiskóták mindkét oldalát mártsuk a kávéba, de csak egy pillanatra, nehogy elázzanak. Rakjunk le egy sor kávés babapiskótát a tálba vízszintesen egymás mellé, erre simítsuk a krém felét.
5. Ezután még egy sor kávés  babapiskóta következik, függőlegesen lerakva, majd erre a krém  másik fele.
6. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockákra vágva, kakaóporral meghintve tálaljuk. 



2 comments:

  1. Imádom! Nem tudom miért de minden decemberben elkap a Tiramisu láz. Képes vagyok ezen élni napokig. És mennyire igazad van! A legegyszerűbb receptek a legjobbak. Egy jó kávé, mascarpone és friss tanyasi tojás, csak ennyi kell a tökélyhez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igazad is van,most en is friss tanyasi tojassal keszitettem es tenyleg annyit szamit :)

      Delete