Monday, 16 November 2015

Málnás tejberizs

Napok óta tejberizsről ábrándozom, ma végre erőt vettem magamon és készítettem egy egészen alakbarát verziót. Jó-jó, a rizs az rizs, de legalább nincs telepumpálva cukorral és nem valami cukorsokk öntet van a tetején. Nagyon minimál, de egyszerűen így tökéletes.


Hozzávalók:
100 gr rizottó rizs ( pl. Arborio)
200 ml víz
csipet só
300 ml tej
50 ml habtejszín
2 ek. nádcukor
fél citrom reszelt héja

fagyasztott málna


Elkészítés:
1. A rizst a csipet sóval és a vízzel feltesszük egy kis lábasban főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a cukrot és közepes lángon, időnként kevergetve, a tejet apránként hozzáadva puhára főzzük. 
2. A végén hozzáadjuk a citromhéjat és a tejszínt és addig főzzük,míg a kellő sűrűséget el nem éri.
 Tálalhatjuk melegen vagy hidegen, fagyasztott vagy friss gyümölcsökkel. 


No comments:

Post a Comment