Epres-csokis clafoutis

Hosszú idő óta nem jelentkeztem, tudom. Ez nem egyenlő azzal, hogy be sem teszem a lábam a konyhába. Na jó, majdnem. Főzni főzögetek és néha sütök is, gyorsan összedobható, régi kedvenceket, amik már szerepelnek a blogon. Most viszont egy új receptet hoztam. Ha már itt az eperszezon és már finom magyar epret is kapni. A 4 napos szabadságom utolsó napján eljutottam abba az állapotba, hogy képes voltam sütni és fotózni is. Az alaprecept a nővéremtől származik, fogadjátok szeretettel )


Hozzávalók:
kb. 29x23 cm-es tepsihez

1 csésze= 250 ml

1/2 csésze sima liszt
1/2 csésze zabpehely,finomra őrölve
1/2 csésze cukor
csipet só
6 tojás
6 ek. olvasztott vaj/margarin
1/2 citrom reszelt héja
1/2 csésze tej
2 csésze eper, felkockázva
1/4 csésze süthető étcsokilencse


Elkészítés:
1. A tepsit kivajazzuk-kilisztezzük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. Egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, zabpehely, cukor, só.
3. A tojásokat robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat,a citromhéjat, a száraz anyagokat, végül hozzáöntjük a tejet. Simára keverjük.
4. A tepsibe öntjük a masszát, tetejére rádobáljuk a felkockázott epret, megszórjuk a csokilencsével és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzések