Chocolate cheesecake, azaz csokis sajttorta

Régóta gondolkodom már a csokis sült sajttortán, most Anyósom szülinapjára alkalom kínálkozott, mivel imádja a csokit is meg a sajttortát is, így gondoltam, most jött el az időm. Nagyon-nagyon csokis, habos-krémes finomság, csokirajongóknak kötelező. Személy szerint a sima sajttortát egyértelműen jobban preferálom, így ha sajttorta jön szóba, nekem továbbra is AZ a sajttorta, ám ha csokitortát készítünk, a habos-krémes-vajas csokitorták után egy izgalmas alternatíva a csokis sajttorta. 


Hozzávalók:
24 cm-es tortához

A kekszes alaphoz:
20 dkg zabkeksz ( én Győri Zabfalatokat használtam)
10 dkg olvasztott vaj
2 ek. holland kakaópor

A csokis krémsajtos részhez:
600 gr natúr krémsajt ( Lidl-ben kapható Pilos)
200-250 gr cukor
300 gr étcsoki
4 egész tojás
2 ek. holland kakaópor


Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kekszet ledaráljuk, rászitáljuk a kakaóport, ráöntjük az olvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. A tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. A formát kivajazni, papírral kibélelni nem kell. Amíg a krémet készítjük, elősütjük a kekszes alapot.
2. Az étcsokit mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, langyosra hűtjük.
3.A krémsajtot 20 dkg cukorral simára keverjük, hozzácsurgatjuk a csokit, hozzáadjuk a kakaóport és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ha szükséges, adhatunk még hozzá cukrot, attól függ,mennyire magas kakaótartalmú csokit használunk, a kikevert masszát nyersen kóstoljuk meg.
4. A sütő hőfokát vegyük le 150 fokra és egy lábas vizet helyezzünk a sütő aljába. A masszát öntsük a  kekszes alapra és süssük a tortát kb. 80-90 percig.  Ha a tortaformát megrázzuk és a torta széle már megkötött, de a közepe még remegős, elzárhatjuk. Nyitott sütőajtónál hűtsük ki a tortát, majd fóliázzuk le és szigorúan 1 éjszakára tegyük hűtőbe. 

TIPP:
1. A csokikrémet gazdagíthatjuk bogyós gyümölcsökkel de akár reszelt narancshéjjal is. Játszhatunk az étcsokival is, használjunk bátran sima étcsoki helyett ízesített, jó minőségű étcsokikat. ( A Lidl-ben lehet kapni például narancsos, málnás étcsokit.)
2. Tippeket, ötleteket a tökéletes sajttortához ebben a bejegyzésben olvashattok. 
3. Sok-sok sajttorta receptet találtok ebben a bejegyzésben.


Megjegyzések

  1. Jaj de lennék most az Anyósod :)))

    VálaszTörlés
  2. Tetszetős tortát készítettél! Én biztosan örülnék neki! :) Boldog születésnapot kívánok az anyósodnak! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése