Tuesday, 24 March 2015

Mogyoróvajas-banános proteinpalacsinta

Legyen tehát palacsinta. Elküldtem az uramnak ezt a válogatást, hogy akkor innen válasszon palacsintát, Ő pedig a 19-esre voksolt, így az lett,némi módosítással. Nem vagyunk túl nagy Nutella-rajongók, így Nutella helyett Brigi házi csokipudingjára esett a választásom, úgyis már ki akartam próbálni. Az, hogy a palacsintákat mivel töltjük, ízlés dolga, bármilyen gyümölcs jól áll neki, de akár csak egy kis görög / natúr joghurttal megkenve is isteni. Az, hogy a csokiöntetben van cukor, ne lepjen meg senkit, nálam már megszokhattátok, hogy a kompromisszumok híve vagyok, nem a drasztikus, idióta diétáké, hiszen továbbra is vallom, mindenből mértékkel. De persze az alap palacsintát könnyen diétásabbá tehetitek ha cukor nélkül készítitek a szószt, én maradok ennél a verziónál.:)
A mogyoróvaj szerintem zseniális hozzá, mert kicsit sós, a banán édes, az étcsokiszósz pedig kesernyés, így különböző ízek, textúrák keverednek és a végeredmény szerintem szuper. És úgy mondom Nektek, én 1-et, Z 2-t bírt megenni. Normál palacsintából neki a 10 a minimum. Szóval hajrá, ajánlom szeretettel :)


Hozzávalók:
A palacsintához:

csésze=250 ml
2 egész tojás
2 tojás fehérje
2 csésze tej
1 és 1/3 csésze zabpehely, finomra őrölve
csipet só
3 ek. étolaj
1 ek. vaníliás cukor
3 ek. fehérje por ( elhagyható)

A csokiszószhoz:
100 gr étcsoki
200 ml tej
100 ml habtejszín
1 ek. holland kakaópor
1 tk. étkezési keményítő
csipet só
2-3 ek. vaníliás cukor ( attól függ,mennyire szeretnénk édesre)

Az összeállításhoz:
mogyoróvaj
banán
tejszínhab


Elkészítés:
1. A palacsintákhoz az egész tojásokat, tojásfehérjéket a tejjel,finomra őrölt zabpehellyel, csipet sóval, étolajjal, cukorral, fehérjeporral robotgép segítségével összedolgozzuk és 1 órára hűtőbe tesszük. A tojás fehérjét nem kell külön habbá verni, csak mindent belezúdítunk a tálba és simára keverjük.
2. Amíg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a csokiszószt: a tejet felforraljuk, beletördeljük az étcsokit és simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a keményítővel csomómentesre kevert tejszínt. Közepes lángon, kézi habverővel kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, átszűrjuk és félretesszük hűlni.
3. Felforrósított palacsintasütőben pici olajat hevítünk és  kb. 1/4 csészényi masszát teszünk bele,kicsit elegyengetjük ( elég sűrű lesz a massza), közepes lángon sütjük,megfordítjuk majd  a másik felét is megsütjük.
4. A palacsintát megkenjük mogyoróvajjal, megtöltjük banánkarikákkal, csokiszósszal meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.



Megjegyzés:
A tejszínhab nálam mindig 30%-os habtejszín, habszifonban készítve, cukor hozzáadása nélkül. A Lidl-ben kapható Milbona habtejszín tökéletesen megfelel a célnak, de a legtutibb hab Parmalat-ból készíthet,.A műanyag dobozos tejszínhabokat felejtsük el, ha nincs habszifonunk, akkor robotgéppel verjük kemény habbá a tejszínt 1 zacskó habfixáló hozzáadásával és habzsákból nyomjuk a sütemény / palacsinta / kávé tetejére. 

No comments:

Post a Comment