Joghurtos zabkása fahéjas-diós körtével

Számomra a napi főétkezések közül egyértelműen a reggeli a legfontosabb. Már este kitalálom,hogy másnap milyen smoothie-t vagy zabkását eszem. Ha dolgozni megyek, viszem magammal. Van egy speckó kisüvegem, amibe pont 2,5 dl smoothie fér és egy speckó kisdobozom, amibe pedig pont 1 adag porridge. Nagyon rég hajlottam már el annyira, hogy szendvicset vagy pékségebn vásárolt péksütit egyek reggelire. El se tudom képzelni a napomat az én kis reggeli-variációim nélkül. 
Lassan 1 éve ( tavaly februárban), hogy átálltam a saját magamnak kitalált étkezési módra.  Akkor 63,5 kilót mutatott alattam a mérleg. Elkezdtem reggelire smoothiet, zabkását fogyasztani. Ebédre normális kaját ettem, vacsorára pedig valami egyszerűt-smoothie, hús, saláta,túró. Beiktattam a rendszeres ( heti 2-3) edzést az életembe. Rövid idő alatt elkezdtek leszaladni a kilók. Mikor májusban hazaköltöztünk Magyarországra, 57 kilót mutatott a mérleg, hepi voltam. Aztán pár hónapig, amíg nem volt konyhám, felborult az egész étkezésem, de a mozgást akkor sem hagytam ki. Most jóideje újra szmútizom, járok edzeni és 58-59 kiló vagyok. De hála az edzésnek, ez már nem olyan 58-59 kiló mint régen, hanem más. :) Nyárra pedig a bomba alakot is elérem :)
Mindezt úgy, hogy se paleo,se ápdét, semmi divatos diétaszarság, csak mozgás és az étkezés pici megreformálása.  Hajrá, próbáljátok ki!!!
Most egy joghurtos-krémes zabkását hoztam, teljesen más,mint a tejjel vagy tejjel-vízzel készült,mint egy krém olyan. Halmozzunk rá friss gyümölcsöt, magokat, fűszereket és hajrá!


Hozzávalók:
1 főre

3 ek. finomszemű zabpehely
2 dl víz
2 ekk. sűrű görög joghurt
édesítő ízlés szerint
1 körte
pár szem dió
fahéj

Elkészítés:
1. A zabpelyhet egy kis lábosban elkeverjük a vízzel, édesítővel és kevergetve, közepes lángon sűrűre főzzük pár perc alatt.
2. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a joghurtot.
3. Tányérba öntjük, tetejére körtecsíkokat halmozunk ( héjával együtt fogyasztjuk az értékes rostanyagok miatt), megszórjuk pirított dióval és fahéjjal.


Megjegyzések

  1. Hmmm - jól néz ki és inspiráló; lehet, hogy meggyőztél? Melyik a finomszemű zabpehely? köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a LIDL-ben szoktam venni, 2 féle van, amit én veszek kék színű a csomagolása és rá van írva, hogy finomszemű.Más márkáknál is ráírják, illetve azt is rá szokták, hogy zabkásának való. Remélem sikerrel jársz :)

      Törlés

Megjegyzés küldése