Brokkolis-fetás frittata

Az én Z-mnek furcsa a viszonya a brokkolihoz. Rózsáira szedve vagy nagyobb darabjaiban felhasználva hallani sem akar róla, ám ha leturmixolom és lényegében nem látszik, hogy az a kaja brokkolis vagy petrezselymes vagy bazsalikomos, csak szimplán zöld, akkor jöhet. Így lett ez a frittata ( olasz egybesült omlett) ilyen meredek zöld színű,mert le kellett turmixolnom a brokkolit, hogy őurasága megegye. És milyen jól tettem. Isteni finom és egészséges ebéd / vacsora lett belőle, fogyaszthatjuk friss salátával is ( én azzal ettem), de süthetünk mellé valami házi péksütit is, én korpás zsemlével tálaltam. Mennyei volt!


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 tk. zsír
60 gr apróra kockázott füstölt bacon
fél fej brokkoli ( kb. 25-30 dkg)
60 gr fetasajt, felkockázva
8 tojás
1 tk. só
ízlés szerint bors
1 tk. szárított petrezselyem

Tetejére:
rucola saláta
olívabogyó

A korpás zsemle receptje ide kattintva érhető el,a receptben kifli szerepel, ha zsemlét szeretnénk, osszuk 9 db egyenként 100 gr-os kis cipóra a tésztát. A kis cipókat egyenként gömbölygessük meg, az aljukat hajtogassuk vissza, hogy csinos formájuk legyen és folytassuk tovább a receptben leírtak szerint a készítést.


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Szükségünk lesz egy olyan edényre, amelyet a gáztűzhelyen / főzőlapon és a sütőben egyaránt használhatunk. Ez lehet egy nyeles lábas, egy sima lábas, lényeg, hogy kicsit magasabb legyen a fala és lehessen mind a tűzhelyen mind a sütőben használni.
2. Az edényben hevítsünk egy kis zsírt, ezen fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, dobjuk rá a bacont és alaposan pirítsuk le. Tegyük félre.
3. A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira és lobogó vízben főzzük félpuhára. Szűrjük le, öblítsük le és késes aprítógépben vagy botmixer segítségével teljesen pürésítsük. 
4. Üssük hozzá egyenként a tojásokat, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel és a feta sajtot is adjuk hozzá, keverjük jó habosra.
5. Tegyük vissza a tűzre a bacont, öntsük rá a tojásos masszát és közepes lángon süssük addig, míg a széle el nem kezd megsülni. Ezután az edényt tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük,míg teljesen szilárd lesz a massza és már nem remegős.
6. Miután kihűlt, borítsuk egy nagy tányérra és mint egy pizzát, szeleteljük fel. Adjunk mellé friss salátát vagy frissen sült péksüteményt.

Ha tetszett a recept. nézd meg a spenótos-fetás és a sonkás-paprikás frittata receptet is.



Megjegyzések

  1. A külleme kiváló, a fotó gyönyörű... hmm... elkészítésre javaslom magamnak is... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom kedves Zsuzsa,en is csak javasolni tudom Neked elkeszitesre,nekunk nagyon izlett :)

      Törlés
  2. Ez nekem is nagyon kedvemre való főleg a sok bejgli után :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett, imádom a brokkolis ételeket, úgyhogy nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése