Joghurtos tojássaláta

Nálam a majonézes, tartár mártás alapú saláták kora lejárt. Aki rendszeresen követi a blogot, az tudja, hogy imádom a görög joghurtot. Ha kellene mondani 1 dolgot, ami MINDIG van a hűtőmben, akkor az a görög joghurt lenne. Belecsempészem mindenbe, amibe csak tudom: smoothie-ba, salátába, muffinba, kuglófba, magában eszem reggelire egy kis müzlivel / gyümölccsel. A legutóbbi bejegyzésem is már a görög joghurton alapult, akkor joghurtos céklasalátát készítettem, 2 napig gyakorlatilag azon éltem.  Szerencsére nemcsak nekem ízlett, a kolleganőim körében is nagy tetszést aratott, az én ebédemet mindig meg lehet kóstolni:)
Most tojássalátát készítettem joghurtos alappal, szendvicsbe, hús mellé, magában is isteni-bár úgy azért nem olyan laktató. Bármit csempészhetünk mellé, én most sajtot és lilahagymát adtam hozzá-nem ártott meg neki. Mint ahogyan 1 éjszaka a hűtőben sem, hogy minél jobban összeérjenek az ízek.


Hozzávalók:
5 tojás
3 dl sűrű, görög joghurt ( Zott)
1 tk. dijoni mustár
1 kis fej lilahagyma
kb. 5 dkg trappista sajt
só, bors

Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben leöblítjük, megpucoljuk és tojásszelőn apró kockákra vágjuk.
2. Egy tálban kikeverjük a joghurtot a mustárral,ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és a kis kockákra vágott sajtot, majd óvatosan beleforgatjuk a felkockázott tojást is.
3. Hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára, mielőtt fogyasztjuk.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése