Szofi-cheesecake, az utolsó poszt Angliából

Eljött az idő, amikor betoltam az utolsó süteményt a sütőbe Angliában. 4 nap múlva útra kelünk és a következő bejegyzés már otthonról születik: vagy Anyu, vagy a nővérem vagy jobb esetben a saját konyhámból, bár az még odébb lesz.
Drága Szüleimnek készítettem ezt a cheesecake-et érkezésük örömére. Egy egyszerű sajttorta, ami a jól bevált receptem alapján készült, kiegészítve egy tejfölös réteggel, amit félúton sütöttem rá. Körberaktam gazdagon friss eperrel és Anyu kedvéért áfonyával,mert imádja. Szóval, hogy ez most New York style vagy Chicago style-e a tejföl miatt, nem tudom, de így ahogy van, Szofi-cheesecake-nek neveztem és akkor ezzel búcsúzom Angliától. Remélem továbbra is olvassátok majd a blogot, most lesz egy kis szünet, de a facebook-on azért lesz élet, lakásfelújításos fotók, ha az is érdekel Titeket, csatlakozzatok ott is hozzám.:)
És most jöjjön a torta.




Hozzávalók:
15 cm-es formához

Az alaphoz:
15 dkg darált keksz
7,5 dkg olvasztott vaj/ margarin

A krémsajtos részhez:
300 gr krémsajt ( Philadelphia)
80 gr cukor
70 gr tejföl
1 ek. liszt
fél tk. vanília paszta
2 tojás

A tejfölös részhez:
100 gr tejföl
2 tk. cukor

A tálaláshoz:
eper és áfonya


Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A darált kekszet elvegyítük az olvasztott vajjal és alaposan a forma aljába nyomkodjuk. Betesszük a sütőbe, amíg elkészítjük a krémsajtos részt.
2. A krémsajtot a cukorral, tejföllel, liszttel, vaníliával simára keverjük majd egyenként a tojásokat is hozzádolgozzuk. Az előkészített kekszes alapra öntjük és visszatesszük a sütőbe, aminek a hőfokát visszavesszük 150-160 fokra és alulra egy vízzel teli lábast helyezünk, ami megakadályozza, hogy ne repedjen ki a sajttorta. Érdemes a középső vagy inkább az alsó rácson sütni, így nem fog megbarnulni hamar a teteje.
3. 40-50 perc után,mikor már kezd szilárdulni a torta, megkenjük a cukros tejföllel é visszatesszük a sütőbe további 20-25 percre, amíg a tejföl is rá nem sül. Elzárjuk a sütőt, a sütőben hagyjuk kihűlni a tortát majd pár órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. Tálaláskor friss gyümölccsel körberakjuk.



Megjegyzések