Ultramogyorós keksz

Nagyon mogyorós, nagyon finom. A nutellát ne cseréljük ki semmi másra, ez csakis nutellával fog működni.Azzal viszont remekül. Az eredeti recepten némileg javítottam, nekem kellett 1 tojás, hogy összeálljon, sőt 1 kanál joghurt is. Ja, míg el nem felejtem, a kávé és a mogyoró szuper párost alkotnak.:)
Ami a keksz állagát illeti, se nem ropogós, se nem omlós, valahol a kettő közt. A nutella kell bele, anélkül fele ilyen jó se lenne, érdemes kipróbálni, mogyoró-és nutellaimádóknak musthave tétel.
Íme az én verzióm:



Hozzávalók:
25-30 kekszhez

csésze: 250 ml

1 csésze vaj / margarin
1/2 csésze cukor
1/4 csésze barna cukor ( én sima cukrot használtam helyette)
1 tk. vanília esszencia
1 tojás
 1 ek. joghurt / tejföl
2 csésze liszt
3/4 csésze darált mogyoró ( pirított)
1 ek. instant kávé
csipet só
1 csésze Nutella



Elkészítés:
1. A héjas mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, konyharuhára öntjük és lemorzsoljuk a héját. Nekem elég lassan ment, így a mogyoró felét héjastól daráltam le, talán így még jobb is. Szóval héjjal vagy anélkül ledaráljuk a mogyorót, elkeverjük a liszttel, a kávéval, a sóval.
2. A vajat/ margarint a cukrokkal és a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, majd mehetnek hozzá a száraz anyagok. Kézzel összedolgozzuk, ha morzsálódik, pici tejfölt / joghurtot adhatunk hozzá.
3. Evőkanálnyi halmokat veszünk a masszából, golyót formálunk belőle, kicsit ellapítjuk, sütőpapíros tepsire tesszük és egy mélyedést csinálunk a közepébe a hüvelykujjunkkal.
4. 175 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt kisütjük őket, rácsra téve kihűtjük.
5. A nutellát csillagcsöves habzsákba töltjük és a kihűlt kekszek mélyedéseibe nyomjuk.

Megjegyzések

  1. Óóó, vajon menni liszt nélkül is? :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ínycsiklandó! A kávét tudnám helyettesíteni valamivel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kave ki is hagyhato,de keseru kakaoporral is helyettesitheto,vagy adhatsz hozza fahejat,esetleg aprora vagott etcsokit!

      Törlés

Megjegyzés küldése