Friday, 18 April 2014

Répatorta-golyó / Carrot cake cookie ball

Ha nincs kedvetek egy egész tortát lesütni, de szeretnétek Húsvétra répatorta-ízvilágot csempészni a menübe, akkor jöhet a golyó! 10 perc alatt kész van, én most egy villámváltozatot készítettem,így elfeledkeztem a reszelt narancshéjról és a dióról-igény szerint ezekkel gazdagítható még, de ezek nélkül is fantasztikus répagolyót kapunk :)



Hozzávalók:
15-20 kisebb golyóhoz

150 gr darált keksz
100-110 gr cukrozott, sűrített tej
30 gr reszelt sárgarépa
2 tk. őrölt fahéj
1 tk. mézeskalács-fűszerkeverék ( itt: mixed spice: fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, koriander)

A hempergetéshez:
fahéj
mézeskalács-fűszerkeverék
porcukor



Elkészítés:
1. A darált kekszet elvegyítjük a fűszerekkel, belereszeljük kislyukú reszelőn a répát és annyi sűrített tejjel összedolgozzuk, hogy kissé ragacsos, de formázható masszát kapjunk.
2. Kis golyókat ( 15-20 gr-os) gömbölygetünk, amiket aztán a fűszerekkel elkevert porcukorban meghempergetünk.

in English:
The taste is just as a proper carrot cake but this one is ready in 10-15 mins.
Ingredients:
makes 15-20 small balls

150g digestive biscuits, finely ground
100-110g sweetened condensed milk
30g grated carrot
2 tsp ground cinnamon
1 tsp mixed spice

For coating:
mixed spice
ground cinnamon
icing sugar

Method:
1. Mix the biscuit crumbs, carrot, cinnamon and spice with as much condensed milk as you need to get a sticky but firm paste. Shape into balls.
2. Roll the balls in the mixture of icing sugar, cinnamon and mixed spice.

1 comment:

  1. Holnap csinálom a fahéjgolyókat de úgy érzem ez is must have kategória :)

    ReplyDelete