Wednesday, 9 April 2014

Csokis banángolyó / Schoko banane

A fagyasztott banánbonbon sikerén felbuzdulva próbáltam ki a Puffin-féle Schoko banane-t. Nagyon finom, tényleg majdnem  olyan az íze, mint annak a bizonyos sárga dobozos desszertnek, bár Puffiné sárga lett, az enyém meg barna, így a kinézete egyáltalán nem olyan. Kalóriában ez azért több a keksz meg a cukor miatt, de ez senkit ne rettentsen el, nagyon finom golyóbis ő :)Hozzávalók:
kb. 15 golyóhoz

2 jó érett banán
2 ek. porcukor
14 dkg darált háztartási keksz
1 citrom reszelt héja
 2 kk. citromlé

15 dkg étcsoki
1-2 ek. étolaj


Elkészítés:
1. A banánt villával áttörjük majd az összes hozzávalóval összegyúrjuk.
2. 20 gr-os golyókat formálunk, picit ellapítjuk őket  és fagyasztóba tesszük kb. félórára.
3. Az étcsokit mikróban felolvasztjuk, ha nem elég híg, adunk hozzá pici étolajat. Ebben mártjuk meg a golyókat, sütőpapírra tesszük őket. Mivel a golyó hideg, 1 perc alatt rá fog kötni a csoki. Fogyasztásig tegyük vissza a fagyasztóba, de legalábbis a sima hűtőbe, hogy jó hideg legyen és masszív. 


In English:
 Ingredients:
makes 15 balls

2 ripe bananas
2 tbsp icing sugar
140g digestive biscuits, finely ground
grated zest of 1 lemon
2 tsp lemon juice

For dipping.
150-200g dark chocolate
1-2 tbsp vegetable oil

Method:
1. Mash the bananas with a fork in a bowl, add the biscuits, icing sugar, lemon juice and lemon zest and knead until it forms a ball.
2. Shape into little balls ( about 15-20g each) flatten them a bit and place in the freezer for half an hour. Freezing is very important, do not skip this step as it makes dipping easier.
3. Melt the chocolate in microwave and add 1-2 tbps vegetable oil to make it thinner.
4. Dip the frozen balls in the chocolate, put them on baking parchment. The chocolate hardens really fast as the balls are really cold. 
5. Keep them in the fridge or put back in the freezer and remove 10-15 mins before serving.

1 comment:

  1. Nagyon jól néz ki, régen "függő" voltam a bolti verziótól ;) Ki kell próbálnom nekem is. Du már lesz hozz banánom, addig meg gyártok hozzá kekszet :)

    ReplyDelete