Friday, 7 March 2014

Pisztáciás csokigolyóbis

Icipici golyóbisok, ha csokira vágynánk. A rumos-diós után most itt a pisztáciás trüffel:)



Hozzávalók:
kb. 15 golyóhoz

100 gr étcsoki
100 ml tejszín
20 gr vaj
1 tk. méz

5-10 dkg pisztácia, sózatlan


Elkészítés:
1. A tejszínt a vajjal, mézzel egy kis lábasban, kislángon felmelegítjük. Ha a vaj elolvadt, beletördeljük a csokit és simára keverjük.
2.A pisztácia 1/3-át durvábbra, a maradékot finomabbra daráljuk.
3.A durvára vágott pisztáciát a csokis alaphoz keverjük majd a massza mehet a hűtőbe pár órára, vagy 1 éjszakára, ha úgy jön ki a lépés.
4. Ha megkötött, vizes kézzel golkat görgetünk belőle és megforgatjuk az apróra darált pisztáciában.


2 comments:

  1. Hát ez most jöhetne nekem is :)

    ReplyDelete
  2. Pisztáciahullám szedi önkéntes áldozatait, vigyázat! :D Jöhet, jöhet, ez nagyon finom lehet! :)

    ReplyDelete