Zöld smoothie

Sosem vonzódtam a zöld turmixokhoz, valahogy mindig bizarr volt, hogy nyers zöldések kerülnek bele. Ma mégis azt mondtam, egy életem, egy halálom, kipróbálom a Harley Pasternak féle zöld smoothie-t. Van benne körte, szőlő, amit szeretek-rossz nem lehet. Őszinte leszek, jobb mint amire számítottam, épp csak érződik benne a spenót ( amit amúgy szeretek), de nem ez lesz a kedvencem.Ha választani kell, inkább a piros-sárga-fehér smoothiek felé hajlok. Viszont tudom, hogy sokan meg szeretik, és ez egy remekül összeállított ital, nagyon jó hozzávalókkal, úgyhogy itt a helye a blogon! Ha kipróbáljátok, írjátok meg mindenképp, hogy ízlett :)




Hozzávalók
1 nagy pohárhoz

60 gr spenótlevél
1 érett körte
15 szem fehérszőlő
175 gr natúr, zsírszegény görög joghurt
1/4 avokádó
1-2 tk. lime juice


Elkészítés:
1. A görög joghurtot, a spenót felével turmixgépbe tesszük. Ha eldolgozta a gép, hozzáadjuk a spenót másik felét és a többi hozzávalót is. 
2. Ha túl sűrű, pici tej vagy víz / jégkocka hozzáadásával hígíthatunk rajta, ez egy elég sűrű ital, de én nem hígítottam. 

Tápérték:
Kalória: 315
Zsírtartalom: 7 gr
CH: 43 gr
Fehérje: 25 gr
Rost: 9 gr

Néhány érdekesség a smoothie alkotóelemeinek élettani hatásáról!

Avokádó:
Jó hatással van a bőrre, puhává, selymessé varázsolja.Tartalmaz E vitamintm káliumot, segíti a tápanyagok felszívódását. 

Görög joghurt:
a hagyományos joghurtnál jóval magasabb a fehérje-tartalma, 175 gr görög joghurt ( amennyi ebben az italban is van) annyi proteint tartalmaz, mint 55-85 gr színhús.A hagyományos joghurténál alacsonyabb a laktóz-és cukortartalma,jóval sűrűbb a textúrája.

Lime:
magas savtartalma miatt a többi citrusgyümölcshöz hasonlóan enyhe hashajtó hatása van,béltisztító. Ellentétben a többi citrussal, a limenak nagyon alacsony a kalóriatartalma és karakteres ízt kölcsönöz. Magasabb a C-vitamin tartalma, mint a citromnak, rákmegelőző hatása van, jó hatással van a szívre.

Spenót:
roppant alacsony a kalóriatartalma, 30 gr-ban mindössze 7 kalória van. Magas antioxidánstartalma van, gyulladáscsökkentő,rákmegelőző hatása ismert.
30 gr spenót a szükséges napi rostbevitel 20%-át tartalmazza.
A-vitamin tartalma hozzájárul az egészséges bőrhöz, K-vitamin tartalma pedig erősíti a csontokat és karban tartja az idegrendszert.

Forrás és recept:
Harley Pasternak: The Body reset diet




Megjegyzések