Monday, 24 February 2014

Eperlekváros piskótatekercs

Villámgyors süti, amit mindenki imád. Ki eperlekvárral, ki barackkal, de csokikrémmel, vaníliakrémmel, nutellával is életképes. Nyammm Zsófi receptjét használtam, köszi Anyukám:)



Hozzávalók:
1 nagy tekercshez

6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
3 ek. víz
csipet só

eperlekvár





Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A tojások fehérjét egy csipet sóval nem túl kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, evőkanalanként a cukrot, a vizet, végül szintén evőkanalanként a lisztet.
3. Mikor egynemű a massza, belesimítjuk a tepsibe és 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk, de tapasztalt háziasszonyok és piskótasütők a piskóta érintéséből is tudhatják, mikor van kész. :)
4. Még melegen megszórjuk pici porcukorral és feltekerjük úgy, hogy miközben tekerjük, folyamatosan fejtjük le róla a sütőpapírt. 
5. Kicsit hűlni hagyjuk, letekerjük, megkenjük vékonyan eperlekvárral és újra feltekerjük.
Megszórjuk gazdagon porcukorral és akár tálalhatjuk is ujjnyi vastag szeletekre vágva, de pár óra pihenés után az igazi.:)


No comments:

Post a Comment