Kolbászos tarhonyaleves

Tegnap főztem vacsorára ezt a levest, el is fogyott mind. Ma délelőtt kérdeztem Z-t, milyen leves legyen. A válasz: ugyanolyan, mint tegnap. Normál esetben kiakadtam volna ezen, hogy ugyanolyan levest főzzek, de mivel nekem is nagyon ízlett, nem tiltakoztam. Mennyiségek nem igazán vannak, az ilyen típusú leveseket általában érzésre készítem.:) Mivel az újévi fogadalmam a bloggal kapcsolatban az volt, hogy több leves és főétel lesz, próbálom nagyjából mérni a hozzávalókat a továbbiakban.


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
kb. 2 marék tarhonya
burgonya
pirospaprika, só, bors
pici olaj
csemege pirosarany
1 csokor friss petrezselyem
füstölt kolbász


Elkészítés:
1. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a tarhonyát és 1-2 percig pirítjuk, míg a tarhonya kis színt nem kap. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük bőven vízzel.
2. Mehet vissza a tűzre, felforraljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és a felkarikázott kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, pirosarannyal ízesítjük.
3. Közepes lángon főzzük, míg a krumpli és a tarhonya meg nem puhul, szükség esetén vízzel pótoljuk.
4. Apróra vágott friss petrezselymet szórunk bele mikor kész és tejföllel tálaljuk.



Megjegyzések

  1. Jó kis tartalmas levest főztél! Nem csodálom, hogy dupláznod kellett! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése