Klasszikus túrótorta

Klasszikus tortát hoztam most, szerintem kevés olyan ember van, akit ne lehetne levenni a lábáról egy jól elkészített túrótortával. Persze sok mindenen nem lehet elcsúszni, elvégre egy roppant egyszerű, kevés hozzávalós, kis energiabefektetést igénylő tortáról van szó, amit nem kell órákig pihentetni, hanem összeállítás után már szeletelhetjük is. Flóra túrótortájába szerettem bele, csupán kicsit nagyobbra vettem a méretét, de a díszítése is nagyon tetszett, így azt is koppintottam, köszi a szuper receptet :)
Szóval hajrá, túróimádók, nyűgözzétek le a családot, de a díszítést se spóroljátok le róla :)



Hozzávalók:
18 cm-es tortához

A piskótához:
4 tojás
80 gr cukor
80 gr liszt

A túrókrémhez:
275 gr félzsíros tehéntúró
75 gr porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejszín

A díszítéshez:
1 dl tejszín
50 gr pirított mandulalapocska
8 db cukrozott cseresznye


Elkészítés:

1. A piskótához a fehérjéket nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és a lisztet. 3 részre osztjuk és 3 karikát sütünk belőle.
Süthetjük sütőpapírral bélelt tortaformában vagy sütőpapíros tepsire rajzolhatunk 18 cm átmérőjű köröket és arra halmozhatjuk a tésztát. Én most utóbbit választottam, egyszerre 2 karika fért rá a gáztepsire. Ha kisültek, lehúzzuk róluk a papírt, egyformára vágjuk őket és várunk, amíg picit hűlnek.
 A tökéletes piskótáról bővebben itt olvashattok.
2. A  3 dl tejszínt habbá verjük, 1/3-át kivesszük és félretesszük a díszítéshez, felhasználásig egy kis tálkában hűtőbe tesszük.
3. A krémhez a túrót villával áttörjük, elkeverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és 2 dl tejszínhabbal lazítjuk.Hűtőbe tesszük.
4. A tortát összeállítjuk: piskóta, krém 1/3-a, piskóta, krém 1/3-a, piskóta. A maradék krémmel a torta oldalát és tetejét körbekenjük. 
5. Tetejére a félretett tejszínhabból csúcsokat nyomunk, 1-1 cukrozott cseresznyét nyomunk a közepükbe.
6. Oldalát száraz tepsiben megpirított mandula-lapocskákkal panírozzuk.

Megjegyzés: állati eredetű tejszínnél érdemes 1 csomag habfixálót is beletenni, növényinél nem kell, abból tartósabb hab verhető!



Megjegyzések

  1. Imádom a túrótortát, gyönyörű lett a Tiéd Szofi :-) Nézz be hozzám egy kis játékra kérlek! :-) http://markakonyha.blogspot.hu/2014/01/ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése