Wednesday, 15 January 2014

BBQ csirke

Nem terveztem ezt a bejegyzést megírni,mert csak próbának szántam a Barbecue csirkét. Egy telefonos fotót azért felküldtem róla a fészbukra és kedves olvasóm, Orsi,máris könyörgött a receptért.:) Úgyhogy a maradék pár szem húst és a tál alján árválkodó salátát beállítottam egy fotó erejéig-nézzétek el nekem, nem valami szép, tudom. Szóval ez egy próbeverzió, azt hiszem a húst kicsit túlbonyolítottam a félórás sütőzacskós művelettel, ha rögtön az elején wokban kezdem, talán jobb lett volna és nyilván töredék idő alatt kész lett volna. 
Most lehet fujjogni, hogy nem saját készítésű a BBQ szósz, de a gyári annyira finom, hogy olyat úgyse tudok otthon. Az meg, hogy esetleg van benne 1-2 E? Nem iszom, nem dohányzom, nem vedelek kólát, szóval 1-2 E nekem is "jár" :)
Itt a recept, hamarosan szerintem elkészítem újra és frissítem a bejegyzést!!!!


Hozzávalók:
2 főre

500 gr csirkemellfilé
méz
BBQ szósz ( én Heinz márkájút használtam )

A salátához:
lucullus paradicsom
mini mozzarella golyó
fél csokor friss snidling
bazsalikomos olívaolaj
fokhagymás crouton
salátalevél ( itt " little gem", azt hiszem otthon római salátának hívják)
pici só

A háttérben megbúvó császárzsemle elkészítése itt olvasható.


Elkészítés:
1. A csirkét megmossuk, csíkokra vágjuk, picit sózzuk-borsozzuk majd bepácoljuk 5 ek. BBQ szósz és 2 ek. méz keverékébe. Állni hagyjuk, nyilván minél tovább, annál jobb lesz.
2. Sütőzacskóba tesszük a húsokat az összes szósszal együtt és 180 fokon félóráig sütjük.
3. Ezután én kivettem a húsokat ( lé nélkül,mert elég sokat eresztett) és átdobtam őket egy wokba. Újabb adag BBQ szósz és méz ( itt már nem mértem, csak érzésre) és nagy lángon, folyamatosan forgatva addig sütöttem a húsokat, míg teljesen be nem vonta őket a sűrű, ragacsos szósz és néhol megfeketedtek-mert Z. így szereti:)
Szóval legközelebb azt hiszem megspórolom a sütőzacskót és rögtön a wokkal kezdek.
4. A salátához felcsíkozom a római salátát, félbevágom  a paradicsomokat, hozzáadom a croutont, a mozzarella golyókat, az apróra vágott snidlinget, kicsit sózom és meglocsolom bazsalikomos olívaolajjal. Fogyasztásig hűtőbe teszem.




2 comments:

  1. Köszönöm szépen!!!! Most az a pár E.... annyi igazán belefér szerintem, úgysem eszünk sok műkaját...ennyi még kell is :)))

    ReplyDelete
  2. Nagyon jó kis recept! Fincsi csirke! Imádom!

    ReplyDelete