Áfonyás-mandulás-fehércsokis müzliszelet

Egyszer már próbálkoztam házilag müzliszelettel, nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 
Ma szembejött ez a recept és azonnal nekiláttam. Zé közölte, hogy kicsit át kell alakítanunk az étrendünket...Ő ugyanis a baleset óta a nap 24 órájában fekszik és a kezdeti étvágytalanság után mostmár ugyanúgy eszik, mint régen. Egy szó mint száz, be van parázva, hogy a 3-4 hónap pihenés alatt el fog hízni...
Szóval kiadta nekem az ukászt: több fehérje, kevesebb szénhidrát. Na bummm...Tegyük hozzá, az ő balesete óta én sem edzem és nyárra mindkettőnknek csúcsformába kell lendülni, úgyhogy a lelkiismeretünk megnyugtatása végett készült ez a müzliszelet reggelire vagy nasinak...Persze lesznek sütik ugyanúgy mint eddig, de próbálunk kicsit visszavenni :)


Hozzávalók:
12 db-hoz

csésze=250 ml

2,5 csésze (230 gr) zabpehely
1/2 csésze (80 gr ) héjas mandula, durvára vágva
1/3 csésze ( 113 gr) méz
1/4 csésze ( 56 gr) vaj
1/4 csésze ( 50 gr) barnacukor
pár csepp vaníliapaszta
csipet só
1/2 csésze ( 60 gr) aszalt vörösáfonya
1/4 csésze fehércsokicsepp / apróra vágott fehércsoki + 2 ek. fehércsokicsepp

Tetejére:
pár kocka fehércsoki



Elkészítés:
1. A durvára vágott héjas mandulát és a zabpelyhet sütőpapírral bélelt gáztepsire szórjuk és 180 fokon kb. 5 percig pirítjuk. Grill fokozaton is csinálhatjuk, de akkor 1-2 perc is elég neki, figyeljünk, nehogy odakapjon, esetleg egyszer vegyük is ki a sütőből és rázogassuk meg, hogy egyenletesen piruljon. Ha kész, öntsük egy mély tálba.
2. Amíg a zabpehely pirul, egy kis lábasban olvasszuk össze a vajat, a mézet, a barnacukrot a sóval, vaníliával. Öntsük a zabpelyhes keverékre, alaposan keverjük el, egy spatula vagy a kezünk segítségével elegyítsük el, hogy minden szemet átjárjon a massza. 5 percre tegyük félre.
3. Mikor picit kihűlt, adjuk hozzá a csokicseppeket és az aszalt áfonyát majd egy alufóliával bélelt 20x20 cm-s tepsibe öntsük a masszát. A tetejére szórjuk a maradék 2 ek. fehércsokicseppet és alaposan nyomkodjuk le a masszát. Fedjük le a tetejét folpackkal és 2 órára tegyük hűtőbe.
4. Fordítsuk ki a tömböt a tepsiből, húzzuk le az alufóliát és egy éles késsel vágjuk 12 szeletre.
5. Olvasztott fehércsokival áthúzhatjuk a szeleteket vagy a talpukat kimárthatjuk fehércsokiban.


Megjegyzések

  1. Jól hangzik, és nem is bonyolult. Elmentettem, kelleni fog ez nekem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon könnyű, és bármiből összedobhatod, ami otthon van, csak zabpehely legyen :)

      Törlés

Megjegyzés küldése