Tuesday, 31 December 2013

Áfonyás muffin

Nem vagyok különösebben oda a Szilveszterért. Nem is csináltam se malac alakú sütit, se virslit, se lencsét. Dolgozom, az uram itthon, nekem ez egy ugyanolyan este,mint a többi. Viszont tegnap bekattantam áfonyás muffinra, így az lett a szilveszteri desszertünk. Rengeteg sok áfonyával. Tökéletes reggeli, tízórai, uzsonna, nasi,kipróbálós-fagyasztott áfonyával is ér ilyenkor :)
Az eredeti recept innen.


Hozzávalók:
12 db-hoz

1 tojás
1 csésze ( 240 ml) natúr joghurt
1/3 csésze ( 80 ml) olaj
pár csepp vanília esszencia
2 csésze (260 gr) liszt
1/2 csésze ( 100 gr) cukor
1 1/4 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1/4 tk. só
1,5 csésze áfonya (ha fagyasztott, akkor ne olvasszuk ki)


Elkészítés:
1. A muffinsütőt kibéleljük papírral vagy kivajazzuk-kilisztezzük. Én biztosra megyek: papírt teszek a szilikonos formába. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
2. A tojást a cukorral, olajjal, joghurttal, vaníliával kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat: a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát. Épp csak összeforgatjuk a száraz és nedves anyagokat, ha túlkeverjük, akkor lapos és kemény muffinokat kapunk. Végül hozzáadjuk az áfonyát és ezt is épp csak beleforgatjuk.
3. A formákat 2/3-ig töltjük-fagyikanállal nagyon praktikus adagolni- és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük ( kb. 25 perc).





4 comments:

  1. Replies
    1. Köszönjük drága Juditka és én is hasonló jókat kívánok Neked az új évre :)

      Delete
  2. Ez aztán tényleg fincsi lehet! :)

    ReplyDelete