Wednesday, 20 November 2013

Aszalt sárgabarackos-marcipános cookie

Karácsonyi ajándékötletet hoztam: egy szalaggal átkötve vagy egy csini kis dobozban ki ne örülne egy kupac aszalt sárgabarackos-marcipános keksznek? Pipe-puha, omlós keksz, a " terülős cookie" alaprecept Tündérsütitől, még tovább Linda Lomelino-tól. Alakítgattam rajta én is és noha a képek láttán biztos nem gondolnátok róla, hogy milyen finom, de nem akartam csak azért valami fehércsokis/ cukormázas díszítést tenni rá, hogy jobban mutasson a képen,mert akkor már túl édes lett volna. Így viszont tökéletes.:)

Hozzávalók:
18 db kekszhez

150 gr liszt
csipet só
fél tk. szódabikarbóna
100 gr cukor
1 tojás
75 gr olvasztott margarin
késhegynyi vanília
60 gr aszalt sárgabarack, apróra vágva
60 gr marcipánmassza, apróra vágva


Elkészítés:
1. A margarint mikróban felolvasztom, félreteszem hűlni. Addig apróra vágom a barackot és a marcipánt.
2. Egy tálba szitálom a lisztet a sóval, szódabikarbónával, belekeverem a barackot és a marcipánt.
3. A margarinhoz keverem a cukrot, a tojást, vaníliát ( kézi habverővel tökéletes, még a gépet se kell beindítani) majd a száraz anyagokat.
4. Diónyi gömböket teszek sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól jó messzire, mert terül majd a keksz.
5. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm, nem tovább.  Miután kivettem a sütőből, várok pár percet, hogy kissé szilárduljon a keksz, ekkor már könnyen leválasztható a sütőpapírról.


4 comments:

  1. Hmmmm...fincsinek hangzik, ez tuti kipróbálós! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon fincsi, mindenképp próbáld ki még Karácsony előtt :)

      Delete
  2. És a képek is nagyon szépek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo koszi Mohika,pedig keso este volt mar!

      Delete