Adventi csokikalendárium

Még van pár nap december 1-ig, Ti is elkészíthetitek szeretteiteknek a csokikalendáriumot.Azért ez mennyivel barátibb csokikalendárium, mint ami gyerekkorunkban volt divat, nem?? Tudjátok, a havas téli tájjal ellátott kalendár, rajta a kis ablakok 1-24-ig és télapó meg fenyőfa alakú csokicskák. Én már általában 5-re elpusztítottam az egész dobozt, de az ablakokat visszacsuktam gondosan, nehogy Anyu meglássa, hogy felzabáltam a 3 heti csokiadagot pár nap alatt.
Na de vissza erre a kalendárra. Hetekkel ezelőtt kitaláltam, hogy csinálok ilyet, aztán Praliné Zsuzsi is pont ilyet posztolt a Díványon. Csak a fantáziánk szab határt a csokitallérok díszítésének, én most csupa olyan dolgot használtam, ami a szekrényben volt. Ergo még óriási beruházás sem kell hozzá. A végeredménnyel elégedett vagyok-a temperálás mind a 3 csokinál jól sikerült és a tegnap beszerzett számozott kis csipeszek azért feltették az i-re a pontot szerintem.:) Ha ilyen csipeszhez nem juttok, öntapadó kis számos matricákkal is meg lehet oldani.


Hozzávalók:
24 tallérhoz

100 gr étcsoki
100 gr fehércsoki
100 gr tejcsoki

A díszítéshez:
fehércsokicsepp, étcsokicsepp, darált mák, darált dió, kókuszreszelék, aprított pisztácia, aprított mogyi, szeletelt mandula, aszalt sárgabarack, aszalt vörösáfonya, pici marcipán reszelve, pekándió

A csomagoláshoz:
24 db celofán
24 db számozott facsipesz


Elkészítés:
1. Először is egy nagy tányérra készítsük ki a feltéteket, mindent amivel díszíteni szeretnénk a csokit, a magvakat aprítsuk fel. Jó lesz, amikor a csokit kiöntjük, hogy csak pikk-pakk rá kell dobálni a feltéteket, nem akkor kell kutakodni a szekrényben, a csoki meg közben dermed.
2. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.
3. Először a fehércsokit temperáljuk: 3/4-ét olvasszuk meg mikróban vagy vízgőz felett ( vigyázzunk, mert nagyon hamar odakap, én a mikróban 20 mp-enként kiveszem és átkeverem) majd a maradék 1/4-et csokit apróra törve adjuk hozzá. Kevergessük, míg a csoki teljesen el nem olvad és egynemű nem lesz.
4. Ekkor öntsünk ki a sütőpapírra 8 kis adagot és egy kiskanál hátuljával egyengessük kör alakúra az olvadt csokit. Szórjuk meg tetszés szerint a feltétekkel.
5. Ugyanezt ismételjük meg a tejcsokival és az étcsokival is majd várjunk türelmesen, míg a tallérok meg nem kötnek. Ekkor óvatosan fejtsük le őket a sütőpapírról és mehetnek a celofánba.
6. Minden csomagot egy kis csipesszel zárjunk le: nálam felváltva jön fehér-ét-tej, fehér-ét, tej. A csipeszek elhelyezésénél arra is figyeltem, hogy egymás utáni nap ne jöjjön egyforma csoki, tehát egyik nap mandulás tejcsoki, másik nap mandulás étcsoki. Így változatos lesz a kalendáriumunk:)

Tipp: darált mákot  csak a fehérre tegyünk, kókuszreszeléket és mandulát pedig az étre és a tejre.






Fehércsokis-darált mákkal, a kedvencem :)





Megjegyzések

  1. Uuu hát ez nagyon tuti lett! Zé nagyon fog örülni neki! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi:)) Remélem örül majd neki, bár ő mindig mindennek örül amit készítek :)

      Törlés
  2. Szuper lett, ha lesz időm holnap, még gyorsan el is készítem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp, de felügyeld az uradat, nehogy egy nap többet megegyen :))

      Törlés
  3. Gigalájk!!!!!!!!!!Én is megcsinálom, A-nak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bizti ő is örül neki, minden betű szereti a csokit :))

      Törlés
  4. Ez aztán a kényeztetés a párodnak:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése