Triplacsokis brownie

Megint brownie-lázban égek. Időnként fellángolok és olyankor 4-5 félét lesütök úgy 2 hét alatt, aztán besokallunk a csokiból és megint egy darabig nem kerül elő. A sort ezzel a naaagyon csokis, triplacsokis példánnyal indítottam. Ki kell próbálni, az íze önmagáért beszél. Az alap-brownie recept továbbra is a nővéremtől, Tündérsütitől.


Hozzávalók:
20x20 cm-es tepsihez, alacsony brownie-hoz
Ha magasabbat szeretnénk vagy nagyobb a tepsink, duplázzunk!

100 gr étcsoki
70 gr vaj / margarin
1 tojás
100 gr cukor
60 gr liszt
1 púpozott teáskanál holland kakaópor
20 gr étcsokicsepp
20 gr fehércsokicsepp

A tetejére: étcsoki, fehércsoki


Elkészítés:
1.A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A csokit a vajjal mikróban megolvasztjuk, langyosra hűtjük.
3. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokis keveréket, a lisztet, a kakaóport végül a csokicseppeket és összedolgozzuk. A tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
4. Étcsokit és fehér csokit megolvasztunk, nejlonzacskóba kanalazzuk aminek lyukat vágunk a sarkára és ezzel díszítjük a kihűlt browniet.




Megjegyzések

Megjegyzés küldése