Répatorta minikuglóf


Szuper csomagot hozott a nővérem Anyucitól, otthonról. Dió, mák, kalocsai paprika, mandula,sok-sok finomság éééééés egy mini kuglófforma. Irtó cuki, 15 cm átmérőjű, 2 személyes kuglóf. Nagyon régóta vadásztam már rá itt a ködös Albionban, hasztalan. Anyu otthon rábukkant és már küldte is nekem. Mo-Anglia, 1:0.
Régóta vágytam répatortát is sütni, de nem tortaformában, nem cupcake-ként, nem kenyérként, hanem pont, épp minikuglófként. Ez valami haláli édes ebben a formában, bocsánat, de nem tudok betelni vele. Jaaaa, amúgy a süti is baromi finom :)


Hozzávalók:
1 db minikuglófhoz
( 15 cm)

2 tojás
1,5 dl cukor ( dark muscovado )
1 dl olaj
vanília
1,5 dl liszt
2 tk. sütőpor
csipet só
8 dkg darált dió
1 tk. őrölt fahéj
fél tk. őrölt szerecsendió
fél tk. őrölt szegfűszeg
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
25 dkg répa

A mázhoz:
20-25 dkg porcukor
narancslé

A forma kikenéséhez:
vaj
zsemlemorzsa


Elkészítés:
1. A kuglófformát kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A répát megmossuk,lekapargatjuk, kislyukú sajtreszelőn lereszeljük.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, mehet hozzá a só, sütőpor, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, darált dió, narancshéj, citromhéj.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, az olajat, beleforgatjuk a reszelt répát, a lisztes keveréket és a formába öntjük. Pár centi maradjon a forma tetején,mert eléggé meg fog nőni. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. ( nekem kb. 50 perc). Ha picit kihűlt, tányérra borítjuk.
4. A mázhoz a porcukrot egy tálba szitáljuk és annyi narancslét facsarunk hozzá, hogy kenhető / önthető mázat kapjunk. A kihűlt kuglófra locsoljuk, várunk türelmesen míg megköt és már szeleteljük is.

TIPP:
Ha túl sok a massza, kanalazzuk muffinkapszlikba és süssük ki répatorta-muffinként. Semmiképp ne töltsük tele a formát, mert akkor soha nem sül meg a kuglóf. Nekem pont pár centi maradt a formában és ahogy nőt, épp tele lett, tehát 15 cm-s kuglófformára ez az anyaghányad tökéletes.
Nagy kuglófformához duplázzunk!!


Megjegyzések

  1. Úúú, nyami! Azzal a kis táblával tök olyan, mint Alice csodaországában az Eat me! tortácskák. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dina :))A kis táblácskát a nővérem vette mikor itt volt látogatóban, egyetlen egy volt belőle a boltban. Aztán itt felejtette, szóval az enyém lett-legalábbis addig míg legközelebb nem találkozunk :))))

      Törlés
  2. Húh, de jól néz ki! Finom lehet :) Az anyukák már csak tudják, hogy mire van szükségünk :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése