Wednesday, 30 October 2013

Londoni cupcake túra

Ez most egy élménybeszámoló lesz. Itt volt látogatóban a nővérem, Tündérsüti Ildó, nekem Mohi. :) 
Londoni látogatásunk alatt 2 cupcake shopot látogattunk meg, a Hummingbird Bakery-t és Peggy Porschen-t. 


A Hummingbird Bakeryben ( továbbiakban HB) kezdtük a túrát. Jól ismerjük mindketten. Anno 3 éve a nővérem ott kezdte cupcake-es pályafutását, így neki nosztalgia volt visszatérni a Portobello Road-i kis üzletbe, Notting Hillre. Az üzlet még mindig nagyon pici,még mindig az utcán kígyózik a sor és még mindig minden nagyon finom. Ha erre járunk, mindenképp elvitelre kérjük a sütit, több okból:
1. úgysincs hely leülni ( kb. 2 asztal van a butikban)
2. elvitelre sokkal de sokkal olcsóbbak a sütik
3. kapunk cuki kis dobozkát és cuki kis HB-s tasit, a fa kisvilláról nem is beszélve :)

Nővérkém a kincsvadászat után

Tesztelés part 1.

Málnás cheesecake brownie itt még a boltban

Itt már kóstolunk
Az első, amit kóstoltunk, a híres-neves málnás cheesecake brownie volt. A HB-féle recept itt található.
Egy szelet 3,75 GBP, de egy pillanatig se gondoljunk bele, hogy több mint 1000 HUF-ot fizetünk egy szelet sütiért. Ez egy masszív szelet és az íz mindenért kárpótol. Egy réteg brownie, azon egy kicsit vékonyabb réteg cheesecake, végül egy extravastag málnás tejszínhab a tetején. Szerintem ezen nincs mit ragozni, a tesztelés abszolút győztese, lelövöm a poént már most.

Szofika és a zsákmány
A HB-ből 2 db cupcake-et vittünk haza, ezekről lejjebb részletesebben.

A második helyszínünk Peggy Porschen bakery-je volt. A német származású lány 15 éve jött Angliába, hogy cukrászatot tanuljon és itt ragadt. Dolgozott London egyik legmenőbb szállodájában, a The Lanesborough-ban,mint cukrász, és hamar híre ment csodás tortáinak, cupcake-jeinek. Állandó vendégei közt szerepel Madonna, Stella McCartney, de ő készítette pl. Sir Anthony Hopkins 70. születésnapjára a tortát is.
Ez a hely számomra is újdonság volt, olvastam egy újságban vele egy interjút pár hónapja és akkor eldöntöttem, hogy ellátogatok ide, de végül megvártam vele a nővéremet-ő még nem ismerte Peggyt, de szerelem volt első látásra, ahogy megérkeztünk.
A kis butik már messziről kiabál a Belgravián, egy sarki épület, ami a szokásos cupcake shop színekben, barna-rózsaszínben pompázik.

Peggy's Parlour


A csomagolás csillagos 5-ös :)


...Paradise...
Epres-pezsgős torta
A cupcake-ek mellett a tortáktól is elbűvölődtünk. Őket sajnos nem kóstoltuk, de a látvány is csodás. Semmi giccs, semmi fölösleges díszítés, itt is bebizonyosodik, hogy a kevesebb több. Az epres-pezsgőtortát 
mindössze pár trüffelke díszíti. A tortát átmérője 15 cm ( 6 inch ) ,8 szeletre vannak vágva és 35 GBP-s egyságáron mérik őket.
A torták, sütik mellett Peggy szakácskönyveit, cuki tortatálakat, állványokat, búrákat, dekorcuccokat is vehetünk, de ezek azért elég drágák!

Tiramisu torta

Victoria cake

Peggy tortáiról bővebben itt. 

Tesókám megérkezett


Ami tetszett a cupcake-eknél, hogy nem folyik le róluk a rengeteg frosting, csupán a cupcake közepén egy kis csúcsos krém, egy egyszerű dekor és kész. Helyben fogyasztva és elvitelre is 3,50 GBP 1-1 cupcake.

Hazatérve aztán félbevágtuk a cupcake-eket és leteszteltük őket alaposan.
Az első versenyző a HB-féle tradicionális Red velvet cupcake volt. Őt már sokszor ettük, most sem okozott csalódást,a tésztája légiesen könnyű, puha és nem mellesleg csodaszép piros, a tetején az összetéveszthetetlen krémsajtos frostinggal.


A HB-ból a másik versenyző a Carrot cake cupcake volt, ami szintén klasszikus. Tetején ennek is krémsajtos frosting, a tésztája elég masszív, tele sok-sok dióval, fűszerekkel, igazi répatorta ízvilág, de ez is puha, könnyű tészta. 
Az egyetlen negatívum-ami igazából a konkurencia tesztelése után jött le-, hogy a frosting nagyon-nagyon édes.


Sajnos a Peggy-féle cupcake-eket megviselte a hazaút így szép képet sem csináltunk róluk.:( Az egyik a háttérben látható rózsaszín csoda, ami egy Black forest cupcake volt.
A tésztája étcsokis, likőrbe áztatott cseresznyedarabokkal, a tetején pedig cseresznyelikőrös frosting. Totális fekete-erdő torta fíling, de még annál is finomabb. A frosting totális ellentétben a HB-vel: pont annyira édes amennyire kell, azt gondoltuk valamiféle főzött krém lehet, némi vajjal, de aztán a gugli segítségével megtaláltuk, hogy krémsajtos ez is, de fele-fele arányban krémsajt és vaj. Tehát 1 egység vaj, 1 egység krémsajt, 1,5 egység porcukor és az egyéb ízesítők. Hihetetlen finom.

A másik választottunk a Sticky toffee cupcake volt, a tetején lévő bronz levélke ultracuki. Masszív egy cucc ez is, a tésztájában dió és datolya, na meg persze dulce de leche töltelék. A tetején lévő frosting ugyanúgy krémsajtos-vajas, ezúttal dulce de leche-vel színezve és ízesítve. Habár csömörnek tűnik, nem, nem az!

Mindketten kellemeset csalódtunk PP-ben, nem gondoltuk, hogy ennyire ütős lesz! 
A tesztelésbe a munkából hazatérve, a maradékok elpusztításával Zé is beszállt, és mind a 3-an egyetértettünk abban, hogy a 4 cupcake közül a number 1 a Black forest lett.
A HB hozta a megszokott szintet,isteni a red velvet és a carrot cake cupcake is, de PP izgalmasabb volt, szuper kompozíciók voltak ezek a cupcake-ek, szóval csak ajánlani tudom annak, aki Londonban jár, látogasson el mindkettőbe!
Nekünk egy élmény volt :)


2 comments:

  1. Ilyet legközelebb is csinálunk Szofikám,mert nagyon nagy élmény volt!:))))Keress valami izgalmas versenyzőket,én a Primrose-t javaslom egynek!!!!

    ReplyDelete
  2. Most csorog a nyálam! Nagyon szépek és guszták!

    ReplyDelete