Monday, 21 October 2013

Barackos-mandulás kekszgolyó

A dolgos hétköznapokra tökéletes nasi-megoldás a kekszgolyó. Nálam továbbra is tart a szerelem. A mai versenyző igazán gyorsan elkészül, de annál gyorsabban már csak elfogyni fog.


Hozzávalók:
15 db golyóhoz

15 dkg darált keksz ( háztartási)
5 dkg porcukor
fél narancs leve
1-2 tk. mandula esszemcia
kb. 2 tk. krémsajt ( Philadelphia vagy mascarpone)

A bevonáshoz:
sárgabaracklekvár
kb. 50 gr pirított mandulalapocska


Elkészítés:
1. A darált kekszet a porcukorral, narancslével, mandula esszenciával és a krémsajttal formázható masszává gyúrjuk. Teáskanálnyi golyókat gömbölygetünk belőle.
2. A mandulalapocskákat száraz serpenyőben kissé megpirítjuk és egy lapos tányérra szedjük. Miután picit kihűlt, kicsit összemorzsoljuk, hogy apróbb és nagyobb darabok is maradjanak benne.
3. A golyókat egy szilikonos ecset segítségével picit bekenjük baracklekvárral és a mandulamorzsában megforgatjuk őket. Kész is! :)

TIPP:
1. A darált keksz egy részét ( vagy akár egészét) lecserélhetjük darált mandulára-nekem most nem volt időm darálni, ezért teljes egészében keksszel készült.
2. Ha van mandulalikőrünk ( Amaretto), tegyünk a mandula esszencia helyett azt a masszába, sokkal intenzívebb lesz az íze, de az autóba üléssel akkor vigyázzunk a golyók után :)

További kekszgolyó-receptekért kattints ide!



3 comments:

  1. Hűűű,nem is láttam ,hogy ilyet is csináltál!!!!Klassz!!!

    ReplyDelete
  2. De jól néz ki! Érdekes ízkombináció, de biztos, hogy finom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koszi,igazabol az uram azt mondta h vetekszik az elso helyert a zserbogolyoval :)

      Delete