Wednesday, 25 September 2013

Sárgabarackos-cukkinis-diós kocka

Ismét Blogkóstoló játék van, ezúttal Dina a háziasszony. ChefViki blogját sorsolta nekem, ahonnan nehéz volt a választás. Közel 1000 bejegyzés van a blogján és én megint az utsó pillanatra hagytam, naná, nem is én lennék. Tegnap aztán ráakadtam erre a csodás őszies színvilágú-ízvilágú sütire és döntöttem, ő lesz :) A cukkinit tényleg nem érezni benne, ám szuper textúrát kölcsönöz a sütinek-brownie fílingje van, úgyis mondhatnám. Megbolondítva mindez sok-sok dióval és étcsokival, hmmm, nagyon finom. Egyetlen dolgot tudok negatívumként felhozni- ami persze nem a recept hibája, hanem nyilván az enyém- nekem lehetne egy kicsit édesebb. A kakaópor és az étcsoki keserű, a dió és a cukkini semleges, az angol sárgabarack meg nagy jóindulattal se nevezhető édesnek, így nekem kicsit több cukrot elbírt volna! De biztos hogy fogom még sütni különböző variációkban és majd kikísérletezem a nekem tökéletes édességet. :) Köszi a receptet, fini nagyon a süti :)


Hozzávalók:
20x30 cm-es tepsihez:

4 tojás
15 dkg vaj/ margarin
30 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
15 dkg cukor
1,5 tk. sütőpor
10 dkg durvára vágott dió
30 dkg cukkini ( tisztán mérve, meghámozva, lereszelve)
késhegyni vanília paszta
1 tk. őrölt fahéj
csipet só
5 dkg étcsokicsepp v. durvára vágott étcsoki

Tetejére:
3 szem sárgabarack
1 marék dió durvára vágva


Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval, sütőporral, fahéjjal, kakaóporral.
3. A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és egyenként a tojásokat. Beleöntjük a lisztes keveréket és simára dolgozzuk. 
4. Mehet hozzá a nagylyukú reszelőn lereszelt cukkini, az étcsoki és a dió. Alaposan összedolgozzuk a masszát és a tepsibe simítjuk. Megszórjuk a durvára vágott dióval és az apró kockákra vágott sárgabarackkal.
5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, nekem kb. 45-50 perc alatt sült meg.




2 comments:

  1. Brutálisan finom lehet, hozzád igazodva - édesszájú lévén - én is emelni fogom a cukrot egy picit, mert ezt muszáj megcsinálni! Eszméletlenek a fotók, látszik a süti állaga, jaj, beleszerelmesedtem! :D

    ReplyDelete
  2. tenyleg isteni, a kepek akkor keszultek mikor meg langyos volt a suti,kesobb kicsit megszilardult de meg ma is ugyanolyan puha volt mint tegnap,szoval ez a cukkini tud valamit ;)

    ReplyDelete