Saturday, 14 September 2013

Gasztrobeszámoló: Cake and Bake Show, London

Huuu, most kicsit izgulok, sosem írtam még gasztrobeszámolót, egyetlen posztomhoz se csatoltam még sose 39 képet és valószínűleg ennyi duma sincs sok posztomnál,mint itt!
Szóval Jucika barátnőm még nyár végén a szülinapom alkalmából lepett meg a londoni Cake and Bake Show-ra 2 jeggyel. Ő nem tudta, de nagyon szerettem volna rá elmenni, Zét viszont 6 ökörrel se tudtam volna egy egész napos sütibuliba elvontatni, így nagyon-nagyon örültem az ajándéknak, ami ma volt esedékes. Fantasztikus csajos program kerekedett, a pasikat otthon hagytuk, egész nap sütiket, csokikat,édességeket kóstoltunk,aztán este egy olaszos-pasta vacsi egy pohár fehérborral, és most regenerálódunk. A nap végére-nem gondoltam, hogy valaha kimondom-, de a csokibefogadóképességünk elérte a topot, úgy éreztem, végem van, ha még egy morzsányi brownie-t le kell gyűrnöm.
Az eseményről bővebben-csak angolul- itt olvashattok!


Tipikus Szofika-beállás :)


Rögtön a túra elején érkeztünk Paul A. Young csokiboltjába. A fiatalember különleges csokijai, bonbonjai számos díjat nyertek,minket mégis inkább a Brownie-jai hoztak lázba. Egyből beleszerettünk a karamellizált tejcsokis,sós-pekándiós brownie-ba és noha több browniet is kóstoltunk, a túra végén evidens volt, hogy ide térünk vissza és gondolkodás nélkül lecsengetjük a 4,5 GBP-t a szelet browniért. Ha van brownie, amiért nem sajnálok ennyi pénzt kiadni, akkor ez az!


Aneesh Popat, a Chocolatier üzlet kézműves csokikészítője szintén fantasztikus bonbonokat készít, igaz, az árukat is megkéri.



Jucika barátnémmal, itt már jó pár tucat csoki/ süti megkóstolása után :)


Cupcake-ek is szép számmal akadtak, szebbek is, kevésbé szebbek is, ők itt a szebb kategória.


Megkóstolni sajnos nem tudtuk ezt a citromos-Earl grey kreációt, de ígéretes kombónak tűnik-főleg nekem, aki egy csésze Earl greyt 4-5 szelet citrommal iszik, tuti imádnám!


Csodaszép frostingok díszelegnek eme cupcake-ek tetején, első látásra beléjük szerettem, mert nem a hagyományos, felfelé keskenyedő frosting van a tetejükön, hanem mintegy emeletes cupcake, 2 emeletnyi, rusztikus, kissé szögletes krémmel a tetején, különleges formát adva ezzel az egész sütinek-talán a csokison látszik a legjobban- ilyet még eddig nem láttam.


A cake pop még mindig hódít, de már szerencsére gondolnak a lusta és kissé kétbalkezes háziasszonyokra is: egész készletet árulnak már, benne minden ami kell hozzá: pálcika, piskótapor, candy melts, szórócukrok, csupán egy tojást kell felütni és már indulhat is a nagyüzemi cake pop-gyártás. A pult mögött álló hölgynek azért megmutattam gyorsan a blogomon a fagyi popjaimat, nagyon lelkes volt, tetszett neki.:)


Természetesen macaroont is kóstoltunk, egy ibolyásat és egy créme brüléset sikerült kiválasztanunk.Utóbbi egyáltalán nem emlékeztetett créme brülére, az ibolyás viszont nagyon finom volt. Habár kicsit ragacsosabb lehetett volna a közepe-na, a nagy macaron-szakértő megszólal-, kicsit túl ropogós volt az egész. De az ibolya finom, szerezni kell!


A Blueberry Brothers standja mágnesként vonzott, engem, mint megrögzött áfonya-imádót. Nevük is mutatja, náluk minden áfonyás. A lila színű, áfonya-ízű marcipángolyók ( a képen ) valami fantasztikusak voltak, nemkülönben az áfonyás-lime-os lekvár, amit már kicsit bánok, hogy nem vettem meg. Jucika vett egy áfonyás frangipane-pitét, amit otthon ettek meg az urával, állítólag finom volt.:)


Számomra az egyik legizgalmasabb a színes habcsók volt. A Meringue girls szerint a cupcake-nek, cake pop-nak, macaronnak már leáldozott, az új trend, a habcsók! Epres-feketeborsos,citromfüves-gyömbéres,gin tonicos, pina coladás, mojitos, mogyorós, zöld teás, hogy csak egy pár ízt említsek, rengeteg félét készítenek a lányok! Kóstolni sajnos nem tudtunk, de mivel egyikőnk sem habcsók-mániás, beértük a látvánnyal is, ami valljuk be, főleg a feltornyozott képen, zseniális! Szóval esküvőre, leánybúcsúra, partyra, itt az új őrület! Viszonylag olcsó, nem túl nagy macera, elrontani sem igen lehet ha megfelelő tojásfehérje-cukor aránnyal dolgozunk és picit utánaolvasunk a habcsókkészítés technikájának, a siker tuti nem marad el!


A másik, amit imádtam, a marshmallow, azaz pillecukor-stand volt. Itt is fergeteges ízkombinációk voltak, és a várakozásaimat felülmúlták, nem egy ragacsos, szájösszeragasztóan édes massza volt, hanem puha, habos állagú és abszolút az az íz dominált, aminek kellett. Én kóstoltam egy pezsgős-málnást ( tutiiiii), egy áfonyás-ginest, egy mangós-narancsost, Jucika pedig egy merész ízkombóra esküdött: a juharszirupos-baconös szerinte vitte a prímet. Nekem ez túl merész volt, nem mertem bevállalni!

Itt jegyezném meg, mielőtt bárki azt hinné, hogy 10 kilónyi édességet tömtünk magunkba és többszáz angol fontot tapsoltunk el,hogy a kóstolók minden standnál ingyen voltak. Nyilván nem egész brownie-kat és pillecukrokat osztogattak,hanem picike falatkákat, tényleg csak kóstolókat.Szóval a 3 féle marshmallow kóstolás nem 3 ekkora kockát jelent, hanem 3 nagyon picit. A háttérben látható kisebb darabokból csíptek le 1-1 pici darabkát, kóstolónak. A pillecukornak darabja egyébként 1,50 volt, de a 8 darabból álló dobozkát már 8 GBP-ért el lehetett hozni!



Egész nap különböző előadások, bemutatók is voltak, amit mi láttunk, az Kathy Moore bemutatója volt arról, hogyan vonjunk be egy tortát szakszerűen cukorpasztával!Szuper tanácsokat adott és olyan egyszerűnek tűnt!


"A jövő esküvői tortája" címmel volt egy elég termetes kiállítás, ahol különleges, szép illetve számomra már giccses esküvői tortákat láthattunk!


Ez a gömb alakú torta kifejezetten tetszett!




A hófehér elegancia, nekem még mindig ő a befutó, ha esküvői tortáról van szó!


A habcsóknál kissé nagyobbak, tenyérnyi méretűek voltak ezek a különböző színű/ízű Pavlovák, vitték is őket, mint a cukrot, az angolok valami megmagyarázhatatlan módon odáig vannak a Pavlováért...


A Pavlovánál jobban lázba hoztak minket a nagybetűs Bakeryk, azaz pékségek. Igazi piac hangulat, többszáz féle kenyér, bagett, cipó, péksüti.


Egy brownie-torony is azért odakeveredett a kenyerek közé, a rendezvény fő sztárja amúgy is a brownie volt véleményünk szerint, ezzel lehetett a legtöbb helyen találkozni!


Az Olivier's Bakery igazi kenyérművészet!


Hatalmas méretű mandulás croissant-ok!


Az OmniBlend-nél meg csak tátottuk a szánkat. Mikor odakeveredtünk, meglehetősen teleshop-fílingünk volt, de ennek az amerikai hölgynek a zseniális stílusa mégis megállított minket. Mikor az első gyümölcsturmixot kitöltötte a vendégeknek, még nem voltunk elájulva, noha megállapítottuk, hogy finom. Aztán elmosta a kütyüt és beledobált 5-6 fajta zöldséget. Akkor döntöttük el, hogy megvárjuk, ebből mi lesz, mikor láttuk, hogy a fokhagymát héjastól, a répát pucolatlanul és minden zöldséget a la natúr dobott a gépbe, megturbózva mézzel és kesudióval. A gép egy másik fokozaton kicsit tovább, kb. 5-6 percig dolgozott, majd az amcsi nő papírpoharakba töltötte a gőzölgő krémlevest, ami baromi finom volt. Na, itt már földbe gyökerezett a lábunk. Megint elmosta a blendert, majd tejszínt öntött bele, belevágott egy fél répát, egy fél karalábét és 3 marék fagyasztott epret. Na én itt már húztam a szemöldököm, Jucika is toporgott, hogy ebből mi lesz? Kapaszkodjatok meg, 30 másodperc múlva fagyiztunk! Szóval a kütyü zseniális, az USA-ban beszerezhető 299 USD-ért és kb. 20-30 USD-ért házhoz is szállítják bárhova!!! Mi totál beleszerettünk!


Szóval összességében szuper dolgokat láttunk, hallottunk, ettünk, ittunk, kóstoltunk!!!Rengeteg mindent tudtunk volna venni, de azért elég drágák voltak, hiába, a minőséget és az egyediséget mindig meg kell fizetni, legyen szó bármiről!!! Hamarosan Jucikával újra akcióba lendülünk, majd figyeljétek az újabb beszámolókat :)

7 comments:

  1. Szofi!
    Ez fantasztikus beszámoló volt.
    Irigykedtem is kissé, hogy pont most nem vagyok Londonban...
    Ez a sok csoda, még az illatokat is el tudtam képzelni... :D
    Amy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi, valóban fantasztikus volt:) Évente többször is van ilyen vagy ehhez hasonló show,úgyhogy legközelebb ott a helyed :)

      Delete
  2. Mekkora élmény volt olvasni és a képeket nézegeti ezt a mai "tömény", bejegyzést, bele sem merek gondolni milyen lehet a helyszínen lenni, azért bevállaltam volna :)

    ReplyDelete
  3. Szóellenőrzőt nem ártana kivenni, jóindulatból mondom, sokan emiatt nem írnak kommentet. Miután elolvastad, légy szíves töröld ki ezt a megjegyzésem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A szóellenőrző marad, amikor nem volt, akkor napi kb. 10 kommentet kaptam különböző reklámokkal, spamekkel,nem győztem kitörölgetni őket. Aki akar, kommentel szóellenőrző nélkül is-mint például Te is :)

      Delete
  4. Nagyon tetszett a beszámoló, bárcsak én is ott lehettem volna!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. köszi, szuper volt, nekem is ez volt az első ilyenem :)

      Delete