Wednesday, 28 August 2013

Narancsos-csokis gesztenyetorta

Rögtön tudtam, mikor megláttam Katucinál ezt a sütés nélküli gesztenyetortát, hogy a közeljövőben sorra fog kerülni.
Végül aztán jócskán átalakítottam, csak a kekszes alap és a gesztenyekrém maradt, az ízvilágon kicsit alakítottam.:)
Olyan hihetetlenül finom ízvilág és tökéletes állag lett a krémből ( no zselatin:)) hogy bátran ajánlom igazi, naaagy szülinapi gesztenyetortákba tölteléknek, de cupcake-ek tetején is működik minden bizonnyal. Az íze meg, fantasztikus. :)


Hozzávalók:
15 cm-es tortához

Az alaphoz:
100 gr darált keksz
40-50 gr olvasztott vaj

A krémhez:
250 gr gesztenyemassza
250 gr mascarpone
1 narancs reszelt héja és leve
50 gr olvasztott étcsoki

A tetejére:
2 kocka olvasztott étcsoki
narancshéj


Elkészítés:
1. A darált kekszet alaposan összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaformába aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
2. A gesztenyemasszát apró darabokra morzsoljuk, robotgéppel hozzádolgozzuk a mascarponét, a narancshéjat, a narancslevet és az olvasztott étcsokit. A kekszes alapra simítjuk.
3. Tetejét reszelt narancshéjjal és olvasztott étcsokival díszítjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük, a csoki miatt viszonylag hamar könnyen szeletelhetővé válik.

Jól látjátok, a krémben nincs hozzáadott cukor, a gesztenyemassza nekem mindig is nagyon édes, így nekem pont megfelelő lett a krém cukor nélkül. Mielőtt a kekszes alapra öntjük, kóstoljuk meg és ha szükséges, keverjünk hozzá némi porcukrot.



1 comment:

  1. Fúha, nem semmi! Nagyon fincsi lehet! Jöhet! :)

    ReplyDelete