Málnás Charlotte torta

Készült már anno, ezeréve egy Charlotte torta, azaz piskóta bomba, akkor citromkrémes. Fogalmam sincs miért, azóta is az egyik legnépszerűbb bejegyzés a blogon, pedig akkor még normális piskótát se tudtam sütni és fotózni sem tudtam. 
Most frissítettem a Charlotte torta bejegyzést, ezúttal málnás verzióban,mert a málna-szerelem még mindig tart.:)


Hozzávalók:

A piskótatekercshez:
5 tojás
100 gr liszt
100 gr cukor
málnalekvár

A töltelékhez:
2 dl tejszín
5 dl natúr, zsírszegény görög joghurt
10-12 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
20 dkg friss málna
6 lap zselatin


Elkészítés:
1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a gáztepsit sütőpapítrral bevonjuk.
2.A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral. A sárgájás masszába beleforgatjuk a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet majd pár határozott mozdulattal összeforgatjuk. A tepsire simítjuk és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
3. Még melegen feltekerjük sütőpapírral együtt. Ha kihűlt, megkenjük málnalekvárral és újra feltekerjük-ezúttal már a papír nélkül. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
4. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre majd pici vízzel mikróban langyosra melegítjük, simára keverjük.
5.A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a joghurtot, a porcukrot, citromhéjat,végül  a langyosra hűlt zselatint majd kb. félórára hűtőbe tesszük.
6. Egy mély üvegtálat kibélelünk folpackkal és beborítjuk piskótatakercs-szeletekkel. A krém kb. 1/3-át beleöntjük, ráhalmozzuk a málna felét, jöhet újabb adag krém, a málna másik fele, majd a maradék krémet is elsimítjuk a tetején, ami majd a torta alja lesz.
7. Pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy nagy tányérra borítjuk a tortát, lehúzzuk a folpackot és már szeletelhetjük is.:)




Megjegyzések