Csokis-kókuszos szelet/Choco cocco slice

Zé mindig áradozik erről a sütiről. Ma már fel kellett hívnunk Anyósomat a receptért, hogy megcsináljam.
Nálunk is futott ez a süti, de fehér krémmel. Akármilyen színű a krém, isteni finom, de egy kalória bomba. Bár gondolom ez már nálam meglepő, kicsiben nem utazom, ha sütök, legalább 500 kcal/ szelet.


Hozzávalók:
kb. 25x35 cm-es tepsihez 

A tésztához:
4 tojás fehérje
75 gr porcukor
125 gr kókuszreszelék
1 ek. liszt

A krémhez:
4 tojássárgája
2 ek. keserű kakaópor
10 dkg vaj
5 dkg porcukor

A mázhoz:
2 ek. cukor
2 ek. keserű kakaópor
1,5 ek. víz
5 dkg vaj


Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, beleforgatjuk a lisztet, a kókuszreszeléket.
2. Kivajazott/kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a tepsiből, kihűtjük, egy tálcára tesszük.
3. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat és a kakaóport. A kihűlt kókuszos tésztára simítjuk.
4. A mázhoz a kakaóport a cukorral szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a vizet majd  kislángon besűrítjük. Hozzákeverjük a vajat és ha langyosra hűlt, elsimítjuk a csokikrém tetején , kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.


Recipe in English:
A real Hungarian retro dessert, you can make the cream with cocoa ( as on the picture) or you can leave it white, both versions are very tasty but maybe with white cream looks better as the glaze is dark. Cannotstopeating traybake, a "Kinder Pingui" feeling :)

Ingredients:
for a 35x25 cm tray

For the base:
4 egg whites
75g icing sugar
125g desiccated coconut
1 tbsp plain flour

For the cream:
4 egg yolks
2 tbsp cocoa powder 
100g butter, unsalted
50g icing sugar

For the glaze:
2 tbsp caster sugar
2 tbsp cocoa powder
1,5 tbsp water
50g butter, unsalted

Method:
1. Preheat the oven to 175 Celsius, butter and flour the baking tray.
2. Separate the eggs: whisk the whites gradually adding the sugar. Fold the flour and the coconut carefully in. Spoon the mixture into the prepared tray and bake for 20-25 mins or until it is golden on top. Set aside to cool and then transfer to a tray.
3. For the cream mix the butter with sugar until it is fluffy, then add the egg yolks and cocoa.
4. Spoon the cream on top of the coconut base.
5. For the glaze mix the sugar and cocoa in a little heatproof bowl. Add the water and mix well. Heat up until the sugar dissolves then add the butter. When the mixture is getting cold pour it over the chocolate cream. Sprinkle with desiccated coconut and put in the fridge for at least 1 hour to set.

Megjegyzések