Tuesday, 21 May 2013

Cseresznyés-fehércsokis gyűrű

Jelentem, visszatértem!!Vidéki kis konyhám első sütije ez az egyszerű,de annál mutatósabb és finomabb gyűrű. Fél centinél vékonyabbra ne nyújtsuk,mert kiszárad és nagyon ropogós lesz.Az előírtnál tovább ne süssük.
A recept a Baking Heaven magazin 2012 tavaszi számában jelent meg, picit azért alakítottam rajta.


Hozzávalók:
18 db-hoz

115 gr vaj
85 gr kristálycukor
1 tojássárgája
200 gr liszt
50 gr cukrozott cseresznye ( glace)

Tetejére:
4 kocka fehércsoki


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra ( az eredeti recept 200 fokot ír, de 2 perc után meg fog égni, 180 fokon süssük.)
2. A vajat a cukorral, tojássárgával habosra keverjük majd hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk az apróra vágott cukrozott cseresznyét.Kézzel alaposan összedolgozzuk.
3. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és egy kb. 8 cm átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk. A közepét 2,5 cm átmérőjű szaggatóval lyukasztjuk ki.
4. Sütőpapíros tepsire tesszük őket és kb. 12 perc alatt, aranybarnára sütjük.
5. Ha kihűltek, olvasztott fehércsokival díszítjük őket. 




No comments:

Post a Comment