Tuesday, 9 April 2013

Sárgabarackos mini cupcake

Jelentem, én megtaláltam a számomra tökéletes frostingot. Nem csömör, mint a vajkrém, nem fujtósan édes, mint a krémsajtos,  de nem is habcsók, hanem egyszerű, mezei tejszínhab. Olyan sütiből, aminek ez van a tetején, akármennyit meg lehet enni. Nem kell fél kiló cukrot ledarálni és átszitálni hozzá és nem mellesleg gyönyörű szépen jön ki a habzsákból.:) Nekem ennyi kell!

Az alapötlet és az alaprecept Tündérsütitől.


Hozzávalók:
24 db mini cupcake-hez

A tésztához: 
120 gr liszt
140 gr cukor
1,5 tk. sütőpor
csipet só
40 gr vaj/ margarin
1 tojás
100 ml tej
pár csepp vaníliaesszencia

A töltelékhez:
sárgabaracklekvár

A frostinghoz:
2,5 dl tejszín
3-4 ek. porcukor
1 csomag habfixáló
2 ek. sárgabaracklekvár


Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a vaníliát.
2. Beleszitáljuk a lisztet, sót, sütőport, végül hozzáadjuk a tejet. Sima masszává dolgozzuk.
3. Szilikonos minimuffinsütőbe vagy kivajazott-kilisztezett fém minimuffinsütőbe kanalazzuk a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben 13-14 perc alatt készre sütjük.
4. Ha kihűltek, mindegyiknek belevágunk a közepébe, teszünk bele pici baracklekvárt és visszacsukjuk a tetejét.
5. A tejszínt elkezdjük habbá verni. Mikor kezd keményedni, hozzáadjuk a porcukrot, a lekvárt és a habfixálót. Addig verjük,míg a kívánt állagot el nem éri. Picit behűtjük, majd habzsákba töltve díszítjük vele a mini cupcake-eket.
6. Végül 1-1 pötty baracklekvárt teszünk a tetejükre.




No comments:

Post a Comment