Epres túrótorta

Ma nagy túrótorta-lendületben voltam. Úgy döntöttem, 1 nagy helyett legyen 2 kicsi.A citrusos túrótorta mellé ez az epres is elkészült.Nem is tudom, melyik a finomabb:)


Hozzávalók:
15 cm átmérőjű tortához

Az alaphoz:
50 gr darált keksz
25 gr olvasztott vaj

A túrótöltelékhez:
30 dkg túró
kb. 10 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
4 lap zselatin
15 dkg friss eper

Díszítéshez:
15 dkg friss eper


Elkészítés:
1. A darált kekszet keverjük el az olvasztott vajjal és jó alaposan nyomkodjuk bele a tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe.
2. A tejszínt a porcukorral verjük habbá, tegyük félre.
3. A zselatint áztassuk hideg vízbe 5 percre.
4. Az epret mossuk meg, csumáját távolítsuk el és botmixerrel vagy turmixgéppel teljesen pürésítsük.
5. A zselatinlapokat csavarjuk ki és az eperpürében alacsony lángon olvasszuk fel. 1-2 percig főzzük ( de ne engedjük forrni!) majd tegyük félre picit hűlni.
6. A túrót villával alaposan törjük össze és forgassuk bele a zselatinos, langyos epervelőt. Végül óvatosan adjuk hozzá a tejszínhabot is. 
7. Simítsuk a kekszes alapra és 2-3 órára tegyük hűtőbe.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése