Pekándiós-vajkaramellás cookie

Tegnap ismét a Hummingbird könyvből készült egy cookie. Ez is hibátlan. A benne lévő krémsajttól nagyon finom puha, omlós, lágy.
Arra vigyázzunk sütésnél, hogy a vajkaramella hipp-hopp meg tud égni, egyik percben még el sem olvadt, a következőben pedig már ég. Úgyhogy 10 perc sütés után, azt javaslom,legyünk állandó készenlétben, és amint bugyogni kezd a karamell a kekszek közepén, már zárjuk is el.


Hozzávalók
(18-20 darabhoz)
110 gr Philadelphia krémsajt
70 gr puha vaj
80 gr porcukor
1/4 tk. vanília esszencia
200 gr liszt
1/4 tk. szódabikarbóna
50 gr pekándió, apróra vágva
10 db vajkaramella, félbevágva


Elkészítés:
1. A krémsajtot a vajjal, porcukorral, vanília esszenciával keverjük simára.
2. Szitáljuk hozzá a szódabikarbónás lisztet és a mixer alacsony fokozatán keverjük alaposan el.
3. Végül keverjük hozzá kézzel vagy szilikonos lapáttal az apróra vágott pekándiót.
4. Fóliába csavarva félórát pihentessük hűtőben a tésztát.
5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, tepsit béleljük ki sütőpapírral.
6. Evőkanálnyi mennyiségű tésztából formáljunk kb. 4 cm átmérőjű golyókat és tegyük őket a sütőpapíros tepsire.
7. Hüvelyujjunkat nyomjuk a golyó közepébe, az így keletkezett mélyedésbe helyezzünk egy félbevágott vajkaramellát.
8. Előmelegített sütőben 14-16 perc alatt süssük készre.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése