Monday, 4 March 2013

Csirkemell Szofika módra

Elég rég volt már, hogy nem tortát hoztam, hanem mondjuk egy ebédnek vagy vacsorának valót. 
Köztudott, hogy nálunk a csirkemell a favorit hús. Általában nem szoktam nagy faksznit csinálni belőle, van jópár bevált csirkemell recept és Zé mint egy kisgyerek, azokat követeli felváltva.:) Ez az egyik, roppant egyszerű,ámde annál finomabb verzió. A köret viszont a hagyományos krumplipüréhez képest újítás.


Hozzávalók:
A húshoz:
kb. 80 dkg csirkemellfilé
2 tojás
1 dl szóda v szénsavas víz vagy tej
liszt
só, bors, étolaj

A körethez:
1 kg újburgonya
1 dl tejszín
1-2 ek. vaj
egy csokor friss petrezselyem


Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
2. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, visszatesszük a tűzre és alaposan elkeverjük. Az állaga valahol a tört krumpli és a krumplipüré között legyen.
3.Végül hozzáadunk egy csokor apróra vágott petrezselymet és ezzel a köretünk kész.
4. A húsokat megmossuk, vékonyra felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
5. Egy tálba lisztet teszünk, egy másikba pedig felütünk 2 tojást, sózzuk, adunk hozzá 1 dl tejet vagy szénsavas vizet és annyi liszttel csomómentesre keverjük, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
6. A húsokat először a lisztbe forgatjuk  majd a palacsintatésztába mártjuk és serpenyőben kisütjük.
7. Először fedő alatt süssük pár percig majd fordítsuk meg a húst, vegyük le a fedőt és anélkül süssük a husi másik oldalát is pár percig.



No comments:

Post a Comment