Wednesday, 9 January 2013

Szendvicskrémek

Mikor megláttam Emi Szilveszteri falatkáit, kedvet kaptam a szendvicskrémekhez.Néha jólesik csak egy kis egyszerű vacsi,mint például ez: meleg fokhagymás bagett ( na jó, ez nem sk.) tonhalkrémmel és tojáskrémmel.


Tonhalkrém:
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv, lecsepegtetve
1 fej lilahagyma
2 ek. tejföl
2 ek. majonéz
só, bors, fokhagyma

Elkészítés:
1.A konzerv tonhalat lecsepegtetjük, villával összetörjük.
2. Egy tálban kikeverjük a tejfölt a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát és apróra felvágott lilahagymát adunk hozzá.
3. Mehet hozzá a tonhal, alaposan elkeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.


Tojáskrém:
Hozzávalók:
5 db tojás
2 szál újhagyma
1 ek. majonéz
2 ek. vaj
só, bors

Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, apróra felkockázzuk.
2.A vajat a majonézzel simára keverjük, sózzuk-borsozzuk majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát.
3.Végül a kihűlt tojás is mehet bele.Jól hűtsük be fogyasztás előtt, mert jéghidegen az igazi.


1 comment:

  1. Örülök, hogy kedvet adtam hozzá :) A tojáskrémed nagyon megtetszett. Sose készítettem hasonlót, de muszály lesz :)

    ReplyDelete