Sunday, 6 January 2013

Red velvet cupcake

Nem, nem és nem!Nem fogom Vörösbársony sütinek nevezni,ez "Red velvet cupcake" és kész. Ezen a néven vonult be a sütitörténelembe, így kell, hogy megismerje mindenki, aki még eddig nem ismeri.Mert hogy a világ legeslegfinomabb cupcake-je ez, pillekönnyű vaníliás-csokis-piros tésztával és krémsajt kalappal  (frosting) a tetején.Tortaformában is megállja a helyét, most mégis az eredeti, az igazi, a felülmúlhatatlan cupcake receptjét hozom, ami pontosan olyan, mint amilyet a londoni Hummingbird Bakery-ben kóstolhatunk, ahol én is megismertem eme cukrászati remekművet.


Hozzávalók:
12 db normál és 3 db mini cupcake-hez

A tésztához:
60 gr szobahőmérsékletű vaj
150 gr cukor
1 tojás
10 gr kakaópor
20 ml piros ételfesték ( én pasztát használtam)
fél tk. vanília esszencia
120 ml író vagy natúr joghurt
150 gr liszt
fél tk. só
fél tk. szódabikarbóna
1,5 tk. fehérborecet

A frostinghoz:
125 gr krémsajt (Philadelphia)
300 gr porcukor


Elkészítés:
1.A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
2.A vajat a cukorral keverjük habosra,simára, majd adjuk hozzá a tojást is.
3. Egy tálkában keverjük el a kakaóport a vanília esszenciával és az ételfestékkel.Roppant sűrű pasztát kapunk, amit adjunk is hozzá a tojásos keverékhez.
4. Miután alaposan eldolgoztuk, mehet hozzá a só, a szódabikarbóna és a fehérborecet.
5.Adjuk hozzá az író felét, majd a liszt felét és alaposan dolgozzuk össze.
6. Mehet hozzá az író másik fele és a liszt másik fele is.
7.Mikor már teljesen simára dolgoztuk a masszát, kanalazzuk szilikonos muffinformába vagy papírkapszlival bélelt muffinsütőbe és 20 perc alatt süssük készre.Tűpróbát végezzünk!
8.A frostinghoz mixeljük össze a krémsajtot a porcukorral, töltsük habzsákba és díszítsük a kihűlt cupcake-eket.
9. Egy kis méretű cupcake-et morzsoljunk össze és ezzel szórjuk meg a tetejét. Voilá!!!





Sweet Valentin Link Party

1 comment:

  1. Esküszöm,ha legközelebb felétek járok,betérünk egyre!A Portobello Branch-et állítólag felújították,megnézzük!!!!

    ReplyDelete