Monday, 30 July 2012

Málnás-fehércsokis szülinapi torta

Mostanában nem posztolok túl gyakran, mondjuk úgy, nyáriszünetre mentem. Ennek fő oka az Olimpia. Habár közel vagyok a tűzhöz, Olimpikonjainktól mindössze pár mérföld választ el, sajnos élőben nem tudom nézni a meccseket, de hála a BBC 24 Olimpiai csatornájának, amikor csak tehetem, munka előtt-közben-után nézek mindent!!!!Most nem az az első reggel mikor kinyílik a szemem, hogy mit főzzek ma, hanem csekkolni, hogy Gyurta Dani mikor úszik és hányra megyek dolgozni :DD
Na de visszatérve erre a tortára. Hétvégén volt a szülinapom, nem tagadom, 27 éves lettem...Szerettem volna ebből az alkalomból valami nagyon tuti tortát készíteni magamnak. Mikor a Nosalty-n megláttam ezt a tortát, nem is volt kérdés, hogy ez lesz a befutó.
Sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Habár az íze isteni finom, de az állaga nem lett tökéletes. A zselatin ellenére sem kötött meg maradéktalanul, és a mascarpone-tejszínhab-ricotta-zselatin összekeverésekor furcsa, szemcsés állagot öltött. Ha valakinek van tippje, hogy mi lehetett a hiba, várom szívesen az ötleteket.
De azért itt van, felposztolom, néhány rendhagyó, Szofikás-szülinapos ételfotóval:)


Hozzávalók ( 23 cm-es kapcsos tortaformához):

Az alaphoz:
18 dkg keksz
8 dkg olvasztott vaj

A krémhez:
50 dkg málna
20 dkg fehércsoki
25 dkg mascarpone
25 dkg ricotta
2 dl tejszín
1 csomag expressz zselatinfix
2 ek. porcukor


A zselatinfixről annyit-mert én még sosem találkoztam vele-hogy ellentétben a lapzselatinnal és a porzselatinnal, nem kell feloldani,hanem a hideg krémhez keverés közben kell szórni. 


Elkészítés:
1. A kekszet apró szemcsésre összetörjük. ( Késes mixerben, vagy egy zacskóban nyújtófával.)
2. A vajat felolvasztjuk és összekeverjük a keksszel.
3. Kivajazott tortaforma aljába nyomkodjuk a kekszes-vajas keveréket és amíg a krémet elkészítjük, hűtőbe tesszük.
4. A málna felét villával összetörjük, félretesszük.
5. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
6. A mascarponét a ricottával és a porcukorral habosra keverjük, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatinfixet és további 1 percig keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt.
7. Az elkészült krémet kettéválasztjuk: egyik felébe beleforgatjuk az összetört málnát, másik felét fehéren hagyjuk.
8. Először a málnás krémet simítjuk a kekszes alapra,majd kirakjuk a maradék málna kb. 2/3-ával, erre pedig rásimítjuk a fehéren maradt krémet.
9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát és a maradék málnával díszítjük a tortát.





Sunday, 22 July 2012

Hortobágyi húsos palacsinta

Amióta az eszemet tudom, élek-halok a Hortobágyi palacsintáért. Egészen 2 héttel ezelőttig azonban az én konyhámban nem készült. Akkor azonban az én uram úgy jött haza a munkából, hogy ő meghal egy hortobágyiért. Én épp hulla voltam, úgyhogy közölte, hogy majd ő megcsinálja. Jó, rendben, legyen. Még csak a hagymát pucolta,mikor kisettenkedtem a konyhába, hogy na, azért mégis hadd segítsek már.
Akkor marhahúsból készült ( évezredeknek tűnt,mire megfőtt),most csirkéből. Tudom, az igazi nem ezekből készül, de az én Anyucikám is mindig csirkéből készítette és hát nekem az az etalon.
Biztos lesz, aki hőzöng, hogy neeeeem, a hortobágyit nem így kell csinálni,de nekem ez az igazi. Én így szeretem. Rengeteg sok tejföllel.


Hozzávalók:

12 db palacsinta
fél kg csirkemellfilé
1 nagy fej vöröshagyma
pirospaprika
só, bors
1-2 gerezd fokhagyma
csípős paprikakrém
tejföl ízlés szerint


Elkészítés:
1. A palacsintákat előre kisütjük.
2. Csirkepörköltet készítünk: kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk. Félrehúzva a tűzről megszórjuk pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk,fokhagymával, paprikakrémmel ízesitjük és fedő alatt közepes lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
3. Amikor a pörkölt kész, a szaft kb. 1/3-át kivesszük, félretesszük.
4. A húst a maradék lével botmixerrel pürésítjük, tejfölt adunk hozzá, ízlés szerint még fűszerezzük, összeforraljuk. Jó sűrű állaga legyen. 
5. A maradék szaftot tejföllel besűrítjük. ( Ha sűrűre szeretnénk, mehet bele pici liszt is, de a palacsinta úgyis beszívja a szaft nagy részét.)
6. A csirkés töltelékkel betöltjük a palacsintákat, a két oldalát visszahajtjuk,majd háromba hajtjuk. Tűzálló tálba tesszük őket, lelocsoljuk a tejfölös szafttal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. félóra-40 perc alatt készre sütjük.



Saturday, 21 July 2012

Kávés-csokis cupcake


A napokban jutottam el Linda Lomelino blogjára. A svéd bloggerlány minden egyes receptjére csorgott a nyálam, ahogy jönnek sorban a blogon, úgy  meg is csinálnám mindet egytől egyig. Az ételfotóiról ne is beszéljünk, azok már mesterszintűek.
Habár a receptek svédül vannak,minden egyes bejegyzésnél megtalálhatók a receptek angolul is,hál'Istennek.
Elsőre ezt a kávés-csokis cupcake-et választottam ki.Habár kinézetre az enyéim fényévekre vannak a Linda cupcake-jeitől, de mondhatom, hogy tökéletes a recept. A legeslegtutibb csokis cupcake tészta recept,és hát a tetején lévő csokifrosting is megér egy misét.


Hozzávalók 12 db cupcake-hez:

A tésztához:
75 gr vaj
1 tk. vanília esszencia
3 dl liszt
1 dl holland kakaópor
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
2,5 dl cukor
1 tojás
1 dl erős kávé
1,5 dl író vagy natúr joghurt

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra, muffinsütőt béleljük ki papírral vagy használjunk szilikonos formát.
2. A vajat olvasszuk kézmelegre és adjuk hozzá a vanília esszenciát.
3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát, alaposan keverjük el.
4. A tojást keverjük el a joghurttal/íróval, adjuk hozzá a kávét, az olvasztott vajat, majd keverjük hozzá a száraz anyagokat is. Addig mixeljük,míg teljesen sima, viszonylag híg masszát nem kapunk.
5. Kanalazzuk a masszát a muffinformákba ( 2/3-ig) és előmelegített sütőben 17-20 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzük.


Hozzávalók a frostinghoz:
( Figyelem!!Alábbi mennyiségnek a fele is elegendő 12 cupcake-hez, most az eredeti receptet adom közre,de nekem a krém kb. fele megmaradt, úgyhogy nyugodtan felezzük ezt az adagot!)

200 gr étcsoki ( magas kakaótartalmú)
300 gr puha vaj
3,5 dl porcukor
1,5 dl holland kakaópor
2 ek. presszókávé
fél tk. vanília esszencia

Elkészítés:
1.Az étcsokit vízgőz fölött vagy mikróban olvasszuk fel. Ha mikrózzuk a csokit, akkor percenként vegyük ki, kavarjuk át. Soha ne tegyük be  1 percnél hosszabb időre,mert megéghet a csoki.
2. A vajat keverjük simára, adjuk hozzá apránként a porcukrot, a kakaóport.
3. Ha már sima a massza,mehet hozzá a kávé, a vanília és végül az olvasztott csoki.
4. Felhasználás előtt tegyük kb. félórára hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
5. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltve vagy habkártya segítségével díszítsük a cupcake-eket.






Áfonyás-túrókrémes palacsintatorta

A héten már elkezdtem agyalni szülinapi-torta ötleteken, hogy akkor mit is kéne sütnöm jövő szombaton. Magamtól, magamnak :) A palacsintatorta-ötlet Emőkétől származik, ezúton is köszönöm neki.
Sosem voltam nagy palacsintarajongó. A Gundel és a Hortobágyi palacsinta kivételével engem nem nagyon hoznak lázba a különféle cimetes, lekváros, kakaós tételek,sőt még az amerikai palacsinta sem annyira...
De nem hagyott nyugodni ez a palacsintatorta vagy palacsintatorony-téma, ma reggel felkeltem, és miközben tettem-vettem a lakásban,összeállt az áfonyás-túrókrémes palacsinta az agyamban.Persze közben Anyuval is konzultáltam, hogy akkor mégis hogy kéne, hogy ne folyjon ki a töltelék, mivel sűrítsük,meddig süssük.
És íme megszületett Ő, én pedig szerelembe estem a Palival.


Hozzávalók:
kb. 15 db palacsinta
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
4+2 ek. cukor
4 dl tej
250 gr tehéntúró
20 dkg friss áfonya

A tetejére:
2 dkg vaj
1 ek. barna cukor
áfonya, tejszín a tálaláshoz


Elkészítés:
1.A palacsintákat kisütjük.
2. A pudingport 4 ek. cukorral és 4 dl tejjel felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Tegyünk a lábas  tetejére sütőpapírt, így nem bőrösödik be a teteje.
3. A túrót villával áttörjük és kis adagonként hozzáadjuk a kihűlt pudingot,jó alaposan elkeverjük.Én még itt tettem bele az extra 2 ek. cukrot,mert nem találtam elég édesnek.
4. Az áfonya 3/4-ét félbevágjuk, a szebb szemeket egészben hagyjuk és félretesszük a díszítéshez.
5. Egy kapcsos tortaforma aljára leterítünk egy palacsintát, megkenjük a pudingos-túrós krémmel,megszórjuk áfonyával. Újra palacsinta, krém, áfonya. Addig folytatjuk,míg a hozzávalók el nem fogynak.
6. A legfelső palacsintát megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk barna cukorral.
7.180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük,épp csak addig, amíg a barnacukor meg nem olvad a palacsinta tetején.
8. Miután kihűlt, lekapcsoljuk a formát, a tetejét lelocsoljuk tejszínnel és megszórjuk a maradék áfonyával.

Jó bőven lelocsolhatjuk tálaláskor tejszínnel, de vaníliafagival is el tudom képzelni.:)





Wednesday, 18 July 2012

Mandulás-pekándiós keksz

Ma ismét kekszet gyártottam. Maradékfelhasználás címén. Volt némi pirított mandulám ( per dekányi) és pekándióm elfekvőben. Ennek a roppant egyszerű keksznek a tetején végezték. Nem volt rossz ötlet.


Hozzávalók ( kb. 25-30 db kekszhez)

125 gr puha vaj
125 gr kristálycukor
1 tojássárgája
250 gr liszt
1 citrom reszelt héja
1,5 tk sütőpor
pár deka pirított,szeletelt  mandula
pár deka durvára vágott pekándió
kb. 5 dkg tejcsoki


Elkészítés:
1. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját is.
3. Kézzel vagy géppel beledolgozzuk a sütőporos lisztet és gombóccá gyúrjuk.
4. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra  nyújtjuk a tésztát, 6 cm átmérőjű kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
5. A körök tetejét villával megszurkáljuk és félórára hűtőbe tesszük.
6. A lehűtött tésztakorongokat megszórjuk a pirított mandula-pekándió keverékkel és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
7. Ha a kekszek kihűltek, olvasztott tejcsokival díszítjük őket.



Citromos-passiógyümölcsös pite

Életem első találkozása a passiógyümölccsel. Én bizony még sosem ettem és sosem csináltam belőle semmit. De ez valami nagyon jóóóóó ez a gyümi, szerelem volt első látásra, mikor megláttam a Baking heaven magazinban ezt a pitét. Tulajdonképp ugyanaz a recept, mint a Citromtortánál, felturbózva egy kis passiógyümölccsel. Az állaga kicsit más lett, krémesebb, "szaftosabb",mint a citromtortáé. 


Hozzávalók ( 24 cm-es piteforma)

A tésztához:
115 gr liszt
50 gr jéghideg vaj
25 gr porcukor
1 ek. víz
1 tojássárgája
1 tk. vanília esszencia

A töltelékhez:
5 tojás
150 gr cukor
150 ml tejszín
2 citrom reszelt héja és leve
2 passiógyümölcs belseje ( húsa és magjai)


Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva félóra-órára hűtőbe tesszük.
2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és a kivajazott, kapcsos aljú piteforma alját és oldalát is kibéleljük vele.
3. Villával megszurkáljuk sűrűn, sütőpapírt teszünk bele, babot szórunk rá és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig vakon sütjük.
4. Eltávolítjuk a  babot és a sütőpapírt, majd további 5 percig sütjük a tésztát. Ezután a hőfokot visszavesszük 150 fokra.
5. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a citromhéjat, citromlevet valamint a passiógyümölcsök húsát és magjait. Egy kancsóba öntjük e keveréket és a kancsóból óvatosan áttranszferáljuk a tésztára.
6. Kb. félóráig sütjük a pitét.Amikor már a süti közepe sem "remegős", akkor van készen.




Monday, 16 July 2012

Narancsos-fehércsokis keksz

Tartogatom már ezt a kekszet egy pár napja, hogy majd ínséges időkben posztolom, amikor a dolgos hétköznapjaimon nincs időm sütni.
Nagyszerűsége végtelen egyszerűségében rejlik: csak egy sima keksz. Olyan, amit pikk-pakk össze lehet ütni és este filmnézés közben el lehet ropogtatni.Ha szeretnénk, hogy narancsíze legyen, nyugodtan duplázzuk meg a narancs esszencia mennyiségét és reszeljünk bele nyugodtan narancshéjat is, úgy lesz a frankó. Én nem árulok zsákbamacskát: az enyémnek egyáltalán nem lett narancsíze az 1 teáskanál narancs esszenciától. De ez nem változtat a tényen, hogy ez egy tuti alapkeksz-recept, amit aztán variálhatunk úgy, ahogy kedvünk tartja.Én fogom is. A fehércsokiba mártás viszont tuti.:)

Ééééés ezzel a keksszel debütált az új szilikonos sütőlapom. Unokanővérem Heni már ezeréve mondja, hogy enélkül nem lehet élni, és most szembejött velem, nem haboztam egy percig sem, megvettem és hipp-hopp, csak úgy maguktól ugráltak le róla a kekszek. Pápá sütőpapír!!!!


Hozzávalók ( kb. 30 db kekszhez)

125 gr puha vaj
125 gr kristálycukor
1-2 tk. narancs esszencia
1 tojás
450 gr liszt
1 tk. sütőpor
2 ek. tej

20 dkg fehércsoki


Elkészítés:
1. A vajat a cukorral keverjük habosra.Adjuk hozzá a narancs esszenciát/narancshéjat valamint a tojást is.
2.Szitáljuk a lisztet a sütőporral egy tálba.
3. A lisztes keveréket adjuk a cukros vajhoz és dolgozzuk össze annyi tejjel, amennyi szükséges. ( Kézzel vagy géppel is gyúrhatjuk,én ezúttal géppel csináltam.)
4. Lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 4 mm vastagra a tésztát és 6 cm átmérőjű szaggatóval szaggassunk köröket.
5. Sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsire sorakoztassuk a kekszeket és 170 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt süssük őket készre.
6. Ha kihűltek a kekszek, egyik felüket mártsuk olvasztott fehércsokiba és rácsra téve hagyjuk őket kihűlni.



Sunday, 15 July 2012

Cseresznyés-ricottás pite

Mostanában hihetetlen módon rákaptam az omlós tésztás sütikre. Mióta megcsináltam a Tarte au citront, és kikísérleteztem a tökéletes omlós tésztát, alias pate sablee-t, mindent ezzel akarok sütni. Ez a süti eredetileg cheesecake lett volna, a szokásos kekszes-vajas alappal, de nekem annál sokkal jobban bejön a pate sablee. Kibéleltem vele egy tepsit és ebbe a tésztadobozba került a citromos-cserkós-ricottás töltelék.Jóféle.


Hozzávalók: ( 24x24 cm-es négyzet alakú pitetál)

A pate sablee-hoz:
115 gr liszt
50 gr jéghideg vaj
25 gr porcukor
1 tojássárgája
1 ek. hideg víz
1 tk. vanília esszencia

A töltelékhez:
250 gr ricotta
2 tojás
75 gr cukor
1 citrom reszelt héja
3 ek. liszt
20 dkg félbevágott, kimagozott cseresznye


Elkészítés:
1.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva fél-1 órára hűtőszekrénybe tesszük. ( 20 perc pihivel a fagyasztóban kiváltható az 1 óra.:)
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt formába igazítjuk. Nem csak az aljára, az oldalára is kerüljön tészta.Villával alaposan megszurkáljuk a tésztát.
3. Sütőpapírt terítünk rá-bele, beleszórunk fél kiló babot és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütjük. Kivesszük a babot és a sütőpapírt majd további 5 percig sütjük a tésztát.
4. A ricottát a tojásokkal, a cukorral, a citromhéjjal és a liszttel habosra keverjük. A tésztára öntjük.
5. Beleszórjuk a kimagozott félbevágott cseresznyét és kb. 40-50 percig ugyanazon a hőfokon sütjük. Ha elkezd barnulni a tészta széle, nyugodtan fedjük le alufóliával.
6. Zárjuk el a sütőt, nyissuk ki az ajtaját és a sütőben hagyjuk kihűlni a cheesecake-pitét, vagy nem is tudom minek nevezzem.:)






Wednesday, 11 July 2012

Gyömbéres lime torta

Habár nálunk nem tombol a nyár, én azért kitartóan sütöm a citromos-lime-os sütiket. Már megcsömörlöttem a sok csokistól meg cheesecake-től,most valahogy jobban esnek ezek a citrusos sütik.
Most ez a süti akadt horogra,az eredeti recept innen.


Hozzávalók 24 cm-es formához ( én levehető aljúban sütöttem)

A "tésztához":
300 gr gyömbéres keksz
100 gr olvasztott vaj

A töltelékhez:
3 tojássárgája
50 gr cukor
4 lime reszelt héja és leve
1 citrom reszelt héja és leve
400 gr cukrozott sűrített tej


Elkészítés:
1. A kekszet késes robotgépben összeporlasztjuk. Összekeverjük az olvasztott vajjal jó alaposan és a formát kibéleljük vele, az oldalát is.
2. 180 fokra előmelegített sütőben az alapot 15 percig sütjük.
3. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrusok levét és héját, a sűrített tejet és a kekszes formára öntjük.
4. További kb. 20 percig sütjük.
5. Ha teljesen kihűlt, lekapcsoljuk a formát,és tálalunk!!!


Sunday, 8 July 2012

Tarte au citron

Jöhet bármilyen cheesecake, brownie, csupacsokicsoda, a Tarte au citron mindent visz. Félórája készült el, még ki sem hűlt, de már csak 2 szelet van belőle. Nem most készült először, egyszer már összeütöttem egyet Mary Berry receptje alapján. Akkor felszeletelve nem is készült róla kép,mivel nem volt megfelelő tart-sütőm, most viszont beszereztem végre egy levehető aljú tart-formát. Nem mondom, hogy tökéletes lett,mert itt-ott megfolyt a krém, de a tésztája igenis tökéletes, az íze pedig hát önmagáért beszél.Ezúttal kicsit már recept alapján dolgoztam, ígyis életképes a citromtorta.:)


Hozzávalók:
kb. 22 cm-es levehető aljú formához

A tésztához:
115 gr liszt
50 gr jéghideg vaj
25 gr porcukor
1 tojássárgája
1 ek. hideg víz
1 tk. vanília esszencia

A krémhez:
5 tojás
150 gr cukor
150 ml tejszín
2 citrom reszelt héja és leve


Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tortaformát kivajazzuk.
3. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a formát, az oldalát is, egészen a tetejéig. A lelógó tésztarészeket levágjuk.
4. Villával sűrűn megszurkáljuk a tésztát, sütőpapírral kibéleljük és babot szórunk bele. 10 percig vakon sütjük. Kivesszük a sütőpapírt és a babot,majd további 5-10 percig sütjük. Ezután levesszük a hőfokot 150 fokra, a sütit kivesszük a sütőből.
5. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, addig, amíg halványsárga és habos nem lesz. Hozzáadjuk a tejszínt, a citromhéjat és a citromlét is.  Átöntjük egy kancsóba.
6. Visszatoljuk a tésztánkat a sütőbe, és óvatosan a tésztára öntjük a kancsó tartalmát.Kb. 20 percig sütjük, amíkor már láthatóan megkötött a krém, kivesszük. Ha a közepe kicsit remegős, az nem baj.
Azon melegében elfogyaszthatjuk a tortát, sajnos arról nem tudok nyilatkozni, hidegen milyen,mert nálunk ennek nincs ideje kihűlni.:)





Thursday, 5 July 2012

Banoffee pie újratöltve

Nem ez volt az első kísérletem Banoffee pie-ra. Anno már készült egy Jamie Oliver-féle 5 perces leegyszerűsített változat. Te jóóóóóég, micsoda fotóim voltak 1,5 éve. Le kéne cserélnem őket,mert vállalhatatlanok.
Na de mindegy, tegnap a kezembe akadt a Baking Heaven magazin, meg is vettem egyből. A 101 receptből bekarikáztam a tartalomjegyzékben 10-et, amik ASAP kipróbálásra várnak. A Banoffee is köztük volt. Az eredeti recept ugyan kekszes alappal írta, de tegnap este 11-kor,mikor nekiálltam, egyszerűbbnek tűnt az előre elkészített ( igen, bolti, vállalom!!!) pitetésztát feltölteni a többi hozzávalóval. Erről a 79p-s csoda Morrisons-os omlós tésztáról nem tudok lemondani, annyiszor kihúzott már a bajból.:)


Hozzávalók ( kb. 20-22 cm-es pitéhez)

1 adag pitetészta ( recept itt)
50 gr vaj
50 gr barnacukor
400 gr cukrozott sűrített tej
2-3 banán
3 dl tejszín
2-3 ek. porcukor

A tetejére: 
 karamellás csokiforgács
banánkarikák


Elkészítés:
1. Egy lábasban felhevítjük a vajat a barna cukorral. Hozzáöntjük a sűrített tejet és forráspontig hevítjük.
2. Ekkor lejjebb vesszük a lángot és állandó kevergetés mellett 2-3 percig kavargatjuk,míg be nem sűrűsödik és karamelles nem lesz a színe.
3. Az elkészített, megsütött piteformába öntjük a karamellkrémet és kihűtjük.
4. Sűrűn beborítjuk a krémet banánkarikákkal.
5. A tejszínt a porcukorral habbá verjük és egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején.
6. Karamellcsoki-forgáccsal és banánkarikákkal díszítjük.

Érdemes 1 éjszakán át ( tudom, az ilyeneket nem szeretjük:)) a hűtőben pihentetni, hogy a krém teljesen megkössön és a tészta is megpuhuljon.
Nem egy könnyű desszert, az a fajta, amiből 1 szelet csúszik egyszerre.Aztán félóra múlva már jöhet is a következő.:)