Tripla csokis keksz

Azt hiszem, ételfotóban még van hova fejlődnöm,miután ma FB-on fasírtnak nézték az isteni finom csokis kekszeimet. Eredetileg csak egy sima csokis kekszet akartam némi choc chip-pel ( megszakadok, se tudom mi ez magyarul, csokicsepp vagy csokipasztilla vagy mi a búbánat, én most csokicseppnek fogom hívni), de aztán megláttam Nigella Lawson nagyon-nagyon csokis csokis kekszeit és eldöntöttem, csak ez!!!
Isteni finom, durván csokis, puha, nem morzsálódik,nem törik bele az ember foga!Ha félóra alatt kell rittyenteni valami nasit, akkor csakis ezt!í


Hozzávalók:
10-12 db-hoz

125 gr étcsoki
150 gr liszt
30 gr kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
fél tk. só
125 gr puha vaj
75 gr barnacukor
50 gr kristálycukor
1 tk. vanília esszencia
1 tojás (hideg)
csokicsepp ( az eredeti recept 35 dkg-t ír, amit én túlzásnak tartok, és nem is volt itthon annyi,mindössze 8-10 dkg került bele)



Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát.
3. A csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
4. A puha vajat simára keverjük a kétféle cukorral majd hozzáadjuk az olvasztott csokit.
5. Ezután beleütünk egy, a hűtőből kivett hideg tojást, hozzáadjuk a vaníliát.
6. Végül a száraz anyagokat is belekeverjük,majd a csokicseppet.
7. Nagyon tömény, vastag masszát kapunk. Egy fagyikanállal, de inkább kézzel formázzunk gombócokat és egymástól kb. 6 cm távolságra helyezzük el őket sütőpapírral bélelt gáztepsire, de leginkább szilikonos sütőlapra, arról pikk-pakk lejönnek majd.
8. Előmelegített sütőben 18 percig süssük őket, 1 perccel sem tovább, különben megég a csoki. Miután kivettük, 5 perc alatt szilárdul annyit a keksz, hogy le tudjuk venni a sütőpapírról.



Megjegyzések

  1. Fasírtnak sem lenne rossz, de így keksznek még finomabb:) Szerintem klasszak a fotók és viszem is a receptet. Ha lemegy a zserbó őrület, kipróbálom:

    VálaszTörlés
  2. Mindig jókat mosolygok amikor téged olvaslak :)) Jól néznek ki a fasirtok...:) kekszként is gurulhatna belőle néhány!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a mézeskalács angyalkáim voltak szellemeknek látva és a bounty-jaim kutya kakinak...:))

      Törlés

Megjegyzés küldése